Megjelent: 12 éve

Energiatakarékosság: a HR-esektől várnak iránymutatást

A munkaadók átfogóbb iránymutatást várnak HR-eseiktől a munkahelyi energiatakarékosságot illetően - olvasható HR Magazine oldalán.

Az EDF Energy által 3000 dolgozó bevonásával készült kutatásból kiderül, hogy 59 százalékuk nincs tisztában a takarékossági intézkedésekkel, és egyharmaduk több tanácsot vár el felettesétől illetve a HR osztálytól ezzel kapcsolatban.

A megkérdezettek több mint fele állítja magáról, hogy semmit nem tesz az energiatakarékosság érdekében. A legsúlyosabb kihágást elkövetők között akadnak olyanok, akik elfelejtik kikapcsolni a légkondicionáló berendezést a nap végén (81 százalék), nem állítják le a fénymásolót használat után (76 százalék), égve hagyják a világítást (70 százalék) vagy nem kapcsolják ki számítógépeiket az értekezletek ideje alatt (84 százalék).

Julie Allen, az EDF Energy energiatakarékossági szakértője szerint: "A kutatás rámutat arra a problémára, hogy bár a dolgozókban megvan a jó szándék, mégsem tesznek igazán az ügy érdekében. Ez az a pont, ahol a HR osztálynak és a vezetőségnek be kell avatkoznia, és olyan egyszerű intézkedéseket kell bevezetniük, mely elkötelezi a dolgozókat és környezetbarát hangulatba hozza őket."

A brit kormány 2050-re 80 százalékkal csökkenteni szeretné a szén-dioxid kibocsátást.

HR Press-MediaAge
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter