Megjelent: 9 hónapja

Ezeken a helyszeneken ellenőriz a NAV június első felében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal júniusban is országszerte végez ellenőrzéseket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint a következő hetekbenaz alábbi helyszíneken várhatóak adóellenőrzések:

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 12. és 16. között a főváros VI-VII. kerületének turisták által látogatott területeit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek értékesítését vizsgálják.

NAV Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az iskolai ballagások közeledtével a virág-, ajándék-, valamint ékszerboltokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. Az ellenőrök a vármegye strandjain és fürdőiben, illetve vendéglátóhelyein, fesztiválokon és rendezvényeken, valamint a fagylaltárusoknál és a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 5. és 11. között, kedden Beremenden a Kossuth Lajos és a Petőfi Sándor utcai üzleteket, szerdán Pécsett, a kórházbüféket, csütörtökön pedig szintén Pécsett, az Ybl Miklós utcai boltokat és vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegye

Június 5. és 9. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei a távol-keleti árukat értékesítőknél vizsgálják a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, akár többször is.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 5. és 9. között az epret árusítóknál és a szezonális kitelepüléseken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. júniusban a közterületi szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a 22. és 23. héten a szezonális zöldség - és gyümölcsértékesítőket ellenőrzik az üzletekben és a kitelepüléseken. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. június 5. és 9. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 5. (hétfő)                          Salgótarjáni járás,
  • június 6. (kedd)                           Bátonyterenyei járás,
  • június 7. (szerda)                         Balassagyarmati járás,
  • június 8. (csütörtök)                    Szécsényi járás,
  • június 9. (péntek)                        Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben és falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 5. és 11. között a vállalkozásokat ellenőrzik Dabason. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 22-23. héten a szépségápolással foglalkozókat, a fodrászatokat, valamint a fizikai közérzetjavító szolgáltatókat ellenőrzi. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 5. és 9. között a vendéglátóhelyeket, elsősorban az ételkiszállítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2023.06.05.

Dunaföldvár

2023.06.06.

Paks

2023.06.07.

Szekszárd

2023.06.08.

Dombóvár

2023.06.09.

Tolna

Vas vármegye

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023 júniusában a zöldség- és gyümölcskereskedőknél ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 5. és 9. között az alábbi járásokban ellenőrzik a cukrászdákat és fagylaltozókat:

június 5. (hétfő) Balatonalmádi,
június 6. (kedd) Veszprém,
június 7. (szerda) Balatonfüred,
június 8. (csütörtök) Tapolca,
június 9. (péntek) Várpalota.
 

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 6. és 30. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél,  az építőipari vállalkozásoknál, valamint a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseknél ellenőriznek.

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Czomba Sándor: a cél az aktivitás növelése

A kormány szeretné elérni, hogy a 15-64 éves korosztály aktivitási rátája a jelenlegi 78 százalékról 85 százalékra emelkedjen. Teljes cikk

Ennyi közútkezelő halt meg munka közben az elmúlt években

2000 óta huszonegy közútkezelő hunyt el munkavégzés közben, többnyire az autósok miatt. A Magyar Közút Zrt. fokozott figyelmet kér a közlekedőktől. Teljes cikk

"Magyarország nem összeszerelő üzem" - növekedett az innovatív munkakörökben dolgozók száma

Magyarország nem összeszerelő üzem, az újraiparosítás révén a magyar iparban magas a hight-tech aránya - hangsúlyozta György László... Teljes cikk