Megjelent: 2 hónapja

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV a következő hetekben

A koszorúkat és virágokat árusító vállalkozások országszerte számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére.

A NAV adótraffipax oldala szerint az adóhatóság a következő hetekben az alábbi helyszíneken tervez ellenőrzéseket végezni:

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és november 7. között Budapesten ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándék kereskedőket és az ünnepekhez kapcsolódó termékeket értékesítőit. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

DÉL-BUDAPEST

A NAV Dél-budapesti  Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 27.  és november 1. között a koszorú-, virág-, dísznövény- és ajándékárusokat, illetve a jelmezkölcsönzőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, valamint az online pénztárgépekben rögzített forgalmi adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Bevetési Igazgatósága munkatársai 2021. október 18. és december 18. között ellenőrzik a jövedéki termékeket forgalmazó budapesti kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok a pénzügyőrökkel közösen elsősorban a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

KELET-BUDAPEST

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és október 29. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándék árusokat, kereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:    

  • október 28. (csütörtök) Kisszállás, Mélykút.  

Októberben jellemzően a villamossági és a számítástechnikai szaküzletek számíthatnak ellenőrzésre.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai október 25. és 31. között szerdán Pécsett, a gyógynövényboltokban, csütörtökön Sásdon és Vásárosdombón, a vendéglátóhelyeken ellenőriznek. Pénteken a megye egész területén ellenőrzésekre számíthatnak a zöldség-, gyümölcs-, virág-, koszorú-, mécses-, és ajándékkereskedők. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

BÉKÉS MEGYE

2021. október 25. és 29. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágboltokban, valamint a dísznövény- és koszorúárusoknál a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 27. és 29. között a virágot, koszorút, mécsest értékesítő vállalkozóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések 2021. október 11. és 31. között a közterületen és piacokon a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, illetve mindenszentek közeledtével a koszorút, virágot és mécsest értékesítőknél A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 11. és 31. között a közterületen és piacokon ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve mindenszentek közeledtével a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket. A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és november 1. között a megyei virágüzleteket és koszorúárusokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

HEVES MEGYEJÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 31. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és mécses árusokat, kereskedőket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és november 5. között a virágot, koszorút, mécsest értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és november 7. között a virágkereskedéseket ellenőrzik a megyében. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 42. és 43. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

• vendéglátóknál az alkalmazottak bejelentéseit,

• jövedéki kiskereskedőknél,

• építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2021. október 18. és 22. között a vendéglátókat ellenőrzik a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, adatkapcsolatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint forgalomszámlálást is végeznek. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 29. között a virág- és koszorúárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják üzletekben és közterületen is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei

 

 

2021.10.26.

Bonyhád

2021.10.27.

Dombóvár

2021.10.28.

Simontornya

2021.10.29.

Bátaszék

 

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. októberében a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és 22. között az ajkai, a tapolcai és a balatonfüredi járásokban, míg október 25. és 29. között a pápai, a veszprémi és a balatonalmádi járásokban ellenőrzik a virágárusokat és koszorúkészítőket.

ZALA MEGYE

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 31. között a koszorút, virágot, mécsest értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. szeptember 29. és október 29. között az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét, a nyugta- és számlaadást, a nyilvántartások vezetését vizsgálják.

 

  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sokan kimaradhatnak a beígért fegyverpénzből

Az ígéret szerint hathavi fegyverpénzt kapnak a rendőrök. A Fegyveres Biztonsági Őrség tagjai arról tartanak, kimaradnak belőle. Teljes cikk

Ennyi pluszpénzt jelenthet a hétfőn bejelentett nyugdíjemelés

A portfolio számításai szerint átlagnyugdíj szintjén évi 92 ezer forint plusz jövedelmet jelent a hétfőn bejelentett magasabb nyugdíjemelés. Teljes cikk

A legtöbb kerület nem tette a munka feltételévé az oltást az óvodai dolgozóknak

A kerületek vezetése azzal indokolja a döntést, hogy magas az átoltottság a dolgozók körében. Teljes cikk