Feketemunka az épülő kulturális fővárosban "/>
Megjelent: 10 éve

Feketemunka az épülő kulturális fővárosban

Részben feketemunkával folynak a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program beruházásai - írta az Új Dunántúli Napló.

Papp Gábor, a munkaügyi felügyelőség dél-dunántúli igazgatója elmondta, hogy az EKF-építkezéseken az elmúlt három hónapban ellenőrzött 99 munkáltatóból 59 esetében fedeztek fel valamilyen szabályszegést, a vizsgált 385 munkavállalóból 219-nél "nem volt rendben valami". Közülük 140 dolgozót foglalkoztattak feketén, ezen túlmenően 22 embernek nem fizették ki a munkabérét.

Sok kiszolgáltatott munkást alkalmi könyvvel foglalkoztatnak, ebben napi 2800 forint bér szerepel. A törvény szerint havonta legfeljebb 15 napot dolgozhatnának, de ennek a duplája is összejön - olvasható a baranyai napilapban.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter