Megjelent: 15 éve

Feléledt a magyar autóbuszipar

Bár a pesti Ikarus-gyár bezárt, nem áll meg az élet. A magyar Alfa Busz egy hónapon belül két jelentős külföldi megrendeléshez jutott, és két új üzemet is épít, amely jelentős létszámbővítéssel is jár - értesült a Népszabadság.

Minden szempontból figyelemre méltó, hogy a korábban csak magyar piacra dolgozó Alfa Busz egy hónapon belül két jelentős külföldi megrendeléshez jutott, és két új üzemet is épít.

A magyar Alfa Busz autóbuszokat exportál, orosz öszszeszerelő üzemet, új székesfehérvári gyárat és Volvo-régiós központot épít . A Kravtex mosonmagyaróvári üzemét pedig a hét végén adta át.
A társaság 1,2 milliárd forint értékben szállít nyolcvanszemélyes buszokat Svájcba. A magyar tulajdonú Alfa Busz Kft. és Leningrád megye kormányzója további ötven elővárosi és távolsági busz eladásáról, valamint egy összeszerelő üzem alapításáról írt alá együttműködési szerződést. A megállapodás összértéke hárommilliárd forint.

Mogyorossy Tibor ügyvezető igazgató a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, hogy a kínai versenytársak agresszív árpolitikája miatt kemény volt a verseny.

A keretszerződés szerint Leningrád megye 2010-ig további 200 buszt rendel majd, ezeket a járműveket még az Alfa Busz székesfehérvári gyárában szerelik össze, ám 2010-től már nem a Fejér megyei gyárból, hanem a Szentpétervárhoz közeli öszszeszerelő üzemből fogják kiszolgálni az újabb orosz igényeket.

Az Alfa Busz tervei szerint 2010-től évente 250 busz gördül majd le a futószalagról - írja a Népszabdság. A beruházás értéke eléri az egymilliárd forintot.

Illés Balázs gazdasági igazgató elmondta, hogy az eddig több bérelt csarnokban és a székesfehérvári Ikarus Ipari Park területén működő cég nagyobb helyen, és kétszázról 300-400 darabra növelné éves kapacitását, ezért még az idén új, 10-12 ezer négyzetméteres csarnokot épít. Az új gyárban a jelenlegi 180 fős létszám 300-400-ra nőne.

A Kravtex cégcsoport új autóbuszgyártó üzemet adott át Mosonmagyaróváron. A több mint 1,5 milliárd forintos beruházással létrejött üzem évi 500 jármű gyártására is alkalmas.
  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kemény ultimátumot adott Elon Musk a Twitter alkalmazottainak

Új vezetőt keres a Twitter élére Elon Musk, miután az elmúlt két hétben kirúgta a cég felsővezetőit, visszahívta az alkalmazottakat a home... Teljes cikk

Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Budapesten is toboroz a HTEC Group

Már négy városban működik és toboroz az amerikai HTEC, amely 3 év alatt 600 munkahelyet hoz létre Magyarországon. Teljes cikk