Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Felmentették az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját

Felmentette tisztségéből Orbán Viktor miniszterelnök Balajti László altábornagyot, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját, december 15-ei hatállyal - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából.

A miniszterelnöki határozat a belügyminiszter előterjesztésére, a kormányfőnek a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényben foglalt jogköre alapján született.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal - korábbi nevén Nemzetbiztonsági Hivatal - működésének célja az állampolgárok és Magyarország alkotmányos rendjének védelme, a biztonság garantálása. A hivatal a belügyminiszter irányításával hajtja végre a nemzetbiztonsági törvényben meghatározott feladatokat. Együttműködik a Belügyminisztérium rendvédelmi szerveivel, a nemzetbiztonsági szolgálatokkal és az államigazgatás más területeivel.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal kiemelt feladata, hogy a magyar kormány számára biztosítsa a döntéshozatalhoz szükséges -– máshonnan be nem szerezhető -– információkat.

Balajti László 2009. december 21-től volt a Nemzetbiztonsági Hivatal, majd 2010. május 29-től az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter