Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Felszámolják a Bakony Műveket

Megkezdődött a régóta vegetáló Bakony Művek felszámolása. A cég egyetlen jelentős vagyonát, a Bakony Préstechnika Kft.-t már számtalanszor próbálták értékesíteni, ám minden próbálkozás sikertelenül végződött, így a nehéz feladat a felszámolóra maradt - jelenti a Népszabadság.

A korábban a Suzukinak is szállító cég a tavalyi, 2,85 milliárd forintot kitevő forgalom mellett 445,6 millió forint veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A Bakony Művek menedzsmentje és egyes hitelezői csoportok csődegyezséggel kívántak pontot tenni a tartozásokra; ebben nagy szerepet szántak a Bakony Préstechnika Kft,-nek, amelynek jegyzett tőkéje a cégbírósági adatok szerint tavaly év vége óta valamivel több mint 2,2 milliárd forint.

A tervek szerint a Préstechnika 50-55 százalékát értékesítették volna, a befolyó összegből pedig a "biztosított hitelezőket", jelesül az APEH-et fizették volna ki. Az adóhivatalnak a cég valamivel több mint 500 millió forinttal tartozik. A fennmaradó üzletrészt a fennálló tartozásnak megfelelő mértékben kiosztották volna a hitelezők között, vagyis ők nem pénzt, hanem tulajdonrészt kaptak volna. Ezt a megoldást azonban az egyik hitelező nem fogadta el, minek következtében az APEH megpróbálta elárvereztetni az üzletrészt, ám erre meg jelentkező nem akadt, lehetőséget adva ezzel a felszámolónak az értékesítésre - járt utána a Népszabadság.
Follow hrportal_hu on Twitter