Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Fidesz: nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról

Nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról, sem az utazási kedvezmény vagy az özvegyi nyugdíj eltörléséről - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MSZP-s Korózs Lajos hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

A szocialista párt elnökségi tagja azt mondta, pártja szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalások következményeként a kormánynak a Széll Kálmán-tervet és a konvergenciaprogramot is módosítania kell majd, ami újabb, a nyugdíjasokat sújtó megszorításokat vetít előre. A politikus azt kérdezte a kabinettől, tervezik-e a nyugdíjak megadóztatását, a 65 éven felüliek utazási kedvezményének megszüntetését, illetve az özvegyi nyugdíj eltörlését.

A Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Korózs Lajos spekulál és találgat arról, hogy milyen témakörökről fog tárgyalni az IMF Magyarországgal, mivel erről még nincsenek konkrét információk. Selmeczi Gabriella szerint "az MSZP ismételten bebizonyította, hogy nemzetellenes politikát folytat".

A kormánypárt szóvivője hozzátette azt is, hogy a rokkantsági nyugdíjakat ezentúl rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásnak fogják hívni, s csak az elnevezés változik, nem pedig az ellátás tartalma. Megjegyezte, az új rendszer bevezetése nélkül is egészségügyi felülvizsgálatra lenne kötelezve 200 ezer ember, hiszen akinek nem élete végéig ismerték el rokkantságát, tehát egészségi állapotában változás, esetlegesen javulás várható, annak felülvizsgálatra kell mennie.

Sem a 41 ezer forintos rokkantsági ellátásnak, sem a megváltozott munkaképességűek 28.720 forintos juttatásának, sem pedig a rehabilitációs ellátás 57.440 forintos, "Korózs Lajos által kitalált összege" nem fedi a valóságot, mert az ellátás összegét az érintett átlagkeresetéből számolják ki, tehát nincs egységes összegű ellátás - közölte Selmeczi Gabriella, hozzáfűzve, hogy minden megváltozott munkaképességű az állapotának megfelelő mértékű ellátást kap majd.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter