Megjelent: 10 éve

Figyelem! Megmenthetik a hideg étkezési utalványt

images

Szocialista-fideszes nagykoalíció alakult ki a hideg étkezési utalvány adókedvezményének bevezetése mellett, írja a Népszabadság. A Parlament honlapján olvasható friss törvénymódosító javaslat 6 ezer forintig biztosítana kedvezményt, eddig az összegig 25 százalékos adót kellene csak fizetni.

A törvénymódosítás a vidéki kis- és középvállalkozások és munkavállalóik érdekeit védi, mivel a korábban elfogadott szabályok hátrányosan érintik az olyan településen dolgozókat, ahol nem biztosított a vállalati és vállalaton kívüli melegkonyhás étkeztetés lehetősége sem - áll a törvénymódosítás indoklásában.

A képviselők állítása szerint a változtatás nem érintené hátrányosan a jövő évi költségvetést, mert az csak a meleg étkezési utalványok helyett lenne alkalmazható, és a lehetőség biztosítása pótlólagos adóbevételeket generálna.

A már elfogadott jogszabályok értelmében adómentes juttatásnak csupán az internetutalvány marad meg jövőre. A helyi utazási bérlet, a melegétkezési utalvány (havi 18 000 forintig), az üdülési csekk, az iskolakezdési támogatás, az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás és az egészségpénztári hozzájárulás pedig külön-külön meghatározott mértékig 25 százalék adóterhet visel. A hideg étkezési utalványt a mostani állapot szerint jövőre 97,89 százalékos adóteher sújtja.

Az utalványok forgalmazásával foglalkozó Sodexo Pass szerint ma Magyarországon a munkavállalók 70 százaléka, mintegy 2,5 millióan részesülnek valamilyen típusú étkezési hozzájárulásban.

Népszabadság
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter