Megjelent: 15 éve

Fittek vagy fanatikusak a munkába kerekezők?

Hazánkban még mindig szokatlan, ha valaki kerékpárra pattanva megy munkába. Pedig minden magára valamit is adó cég kénytelen belátni, hogy a dolgozók egészséges életmódját – így a kerekezést – támogatni az ő érdeke is. A futár szerint vannak biztató tendenciák, a minisztérium pedig megduplázná a kerékpárutak hosszát. A korábban megszállott bringás mégis inkább autóba ül.

Sok vállalat viseli szívén az egészséges életmód támogatását. A fitt alkalmazott ugyanis kevesebbet beteg, hatékonyabban dolgozik. A sportolási lehetőségek biztosítása motiváltabbá teszi őket. A jó idő beköszöntével néhányan „drótszamáron” indulnak dolgozni. Különösen jólesik a testmozgás hazafelé, garantáltan oldja a stresszt, és megmozgatja az elgémberedett tagokat. Talán néha nem árt próbára tenni lakóhelyünk kerékútjait – már persze, ha vannak.

Egészség egyenlő profit

Tavaly a Nav N Go műholdas navigációval foglalkozó cég 150 kerékpárral lepte meg a dolgozóit. Az egészségmegőrzés mellett arra is ösztönözik őket, hogy autó vagy tömegközlekedés helyett új kerékpárjukon járjanak munkába. „Örültek az ajándéknak, mivel alkalmazottaink közül többen eddig is szívesen jártak munkába biciklivel. A passzívabb kollégák közül néhányan szintén rákaptak az ízére. Télen kevesen vállalkoztak erre, de most egyre többen két keréken érkeznek reggelente. Zárt parkolónkban egy részt ki is alakítottunk a bicikliknek. Aki rendszeresen aktív testmozgást végez, annak szellemi tevékenysége is nő. Az egészséges életmódot sok eszközzel segítjük: mindennap ingyenesen biztosítunk dolgozóinknak friss gyümölcsöt és gyümölcslevet, rendszeresen szervezünk szabadtéri sportnapokat is” – mondta Fazakas András, a Nav N Go Operatív igazgatója a FigyelőNetnek.

Az energetikai ipar jelentős szereplője, a GE Hungary Zrt. szintén úgy látta, hogy profitál azzal, ha az egészségmegőrzésre költ. „Fontosnak tartjuk, hogy dolgozóinkat egészségesebb életmódra ösztönözzük a világ minden táján, hiszen ez meghatározó hatással van az egészségre, az életminőségre és a folyamatos munkavégzésre” – mondta a cég illetékese a FigyelőNetnek.

Ennek példájaként beindítottak egy „egészséges munkahely”-programot a cég több mint 800 embert foglalkoztató veresegyházi gyárában. A kezdeményezés három fő lépése a dohányzásról való leszokás, az egészséges táplálkozásra és a több mozgásra való ösztönzés. Ennek érdekében egészségügyi szolgáltatást, szakértőt és wellnesscsapatot is biztosítanak. A dolgozók kulturált körülmények között kerekezhetnek munkába: fedett kerékpártárolót biztosít a cég.

Kényelem vagy életveszély

E kettő közül kell választania annak, aki a mindennapi közlekedést autóval vagy kerékpáron képzeli el – Egri István, korábbi lelkes kerekező szerint. „Régebben napi szinten kerékpárral jártam dolgozni, a szabadság érzését szerettem, nem kellett a menetrendhez alkalmazkodnom. Fitten tartott: közlekedési és sporteszköz is volt egyben. Meglehetős fanatizmus kell hozzá, hogy esőben, hóban is kerékpárral induljunk útnak. Mára alábbhagyott az elszántságom: autóval közlekedem, mert kényelmesebb és egyszerűbb így. Sokszor találkozom szabálytalankodó, nem megfelelő felszerelésű, kivilágítatlan kerékpárossal. Ma már úgy látom, a rossz útviszonyok, a kevés kerékpárút és a rossz közlekedési morál miatt Miskolcon biciklizni gyakran életveszélyes” – fűzte hozzá.

Ha a bringa munkaeszköz

A kerékpáros futárok számára maga a munka egyenlő a biciklizéssel. „Ha lassan is, de fejlődik Budapesten a kerékpáros kultúra. Egyre elfogadottabb, ha valaki ’civilként’ kerékpárral jár munkába, bevásárolni, szórakozni. Az autósok lassan megszokják, és természetesnek veszik a bringás közlekedőket. Vannak persze kivételek, a bringások között is, akik az ellentétet fokozzák” – mondta a FigyelőNetnek Blahó Csaba az Aranykerék Futárszolgálattól.

A futár szerint a kerékpáros közlekedés előnye a kiszámíthatóság, a rugalmasság, és az, hogy az ember az egészségéért is tesz valamit. Mások, miután kellőképpen kiidegeskedték magukat az autóban, a konditerembe érve pattannak bringára, esetleg futópadra. Hozzátette: „Ha nem ez lenne a munkám, akkor is a mindennapok részeként használnám a kerékpáromat, bár van autóm is”.
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Ezekben az országokban a legboldogabbak az emberek

Hatodik éve Finnország a legboldogabb ország a Földön, a Gallup éves besorolása szerint. Teljes cikk

Sem mennyiség, sem minőség. Hol vannak a jó munkatársak?

Hová tűntek a dolgozó kezek és agyak? Újabb külföldre menési hullám zajlott le a bolt- és szálláshely-bezárások miatt? Miért nincs a... Teljes cikk

Mik az álláskeresés nehézségei?

Az álláskeresés az életünk egyik legnehezebb és legstresszesebb időszaka lehet. Bár sok ember talán azt gondolja, hogy az állások bőségesek és... Teljes cikk