Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 16 éve

Foglalkoztatási válság Körmenden

Foglalkozatási válsághelyzet alakult ki Körmend térségében két szombathelyi cég, a Styl Rt. létszámleépítése és az MSC Hungary Cipőgyártó Kft. helyi üzemének korábban bejelentett bezárása miatt.

A leépítésben érintett 900 munkavállalóból mintegy 280-at a két cég szombathelyi üzemeiben helyeznek el. A további 600 dolgozó elhelyezésére sürgős megoldásokat keresnek - közölte Bebes István polgármester fideszes országgyűlési képviselő.


A polgármester szerint Burány Sándor, a munkaügyi és foglalkoztatáspolitikai tárca vezetője ígéretet tett arra, hogy a válsághelyzet kezeléséhez segítséget kap a város az 500 millió forintos központi munkahelyteremtő keretből. Ezenkívül - tette hozzá Bebes István - felmérik a 12500 lakosú település saját lehetőségeit is. Közölte: három cég betelepülését elősegítendő indultak tárgyalások. Minden bizonnyal javítja majd a helyzetet, hogy a Körmenden bútorgyártással foglalkozó osztrák tulajdonú ADA cég is bővíteni kívánja létszámát. Utóbbi vezetőivel a jövő héten kezdenek megbeszéléseket a város vezetői.


Bebes István elmondta: száz ember alkalmazását tervezi egy hazai, még az idén Körmendre települő, női ruhákat előállító könnyűipari vállalkozás. Új műanyag-feldolgozó üzemet nyit a székesfehérvári Karsai Rt., ahol ötven embernek kínálnak munkát. Egy nemzetközi autóipari vállalkozás leendő új telephelye, valamint az ADA bútorgyár létszámbővítése együttesen 150 munkavállalónak kínálhat állást.


Mintegy 300-350 ember elhelyezése azonban továbbra is gondot okoz. Nehezíti a foglalkoztatási válsághelyzet megoldását, hogy Őriszentpéteren is megszűnik az MSC cipőipari üzeme: mintegy 230-an válnak munkanélkülivé ősztől.


A város vezetői azt remélik, hogy a foglalkoztatási tárca vezetője által ígért rendkívüli munkahelyteremtő támogatás segítségével nemcsak enyhíteni tudják a válságot, hanem új munkahelyek teremtésével meg is tudják oldani a problémák zömét. Bicsák Jenő, a munkaerő-piaci szervezet térségi vezetője mindehhez hozzátette: jelenleg 80-100 üres álláshelyet tartanak nyilván. Ezek betöltése is enyhíthet a válságon, miként a 25 kilométernyire lévő vasi és zalai megyeszékhely üres álláshelyei is megoldást kínálhatnak azok számára, akik vállalják a napi ingázást.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Önbizalomépítő tréningekkel várja az újrakezdő szülőket és karrierváltókat a Morgan Stanley

Az elmúlt évek sikerei után negyedszer is meghirdeti a Morgan Stanley Budapesten a Return to Work - Lendülj újra munkába! programot, amely legalább két... Teljes cikk

Bővíti dolgozói létszámát a thyssenkrupp Budapesten

Új telephelyre költözik a thyssenkrupp budapesti autóipari fejlesztési központja, ahová az elkövetkezendő egy évben várhatóan száz dolgozót... Teljes cikk

MÁV: rossz munkaszervezés miatt maradtak ki elővárosi vonatok

Rossz munkaszervezés miatt maradt ki négy elővárosi vonat Budapest és Pécel között, nem pedig a mozdonyvezetők hiánya miatt - cáfolta a Közlekedő... Teljes cikk