Megjelent: 12 éve

Főszerepben a pályaorientációs rendszer

A közelmúltban megtartotta alakuló ülését a Magyar Élethosszig Tartó Pályaorientációs Szakpolitikai Tanács, amely az élethosszig tartó pályaorientációs (Life Long Guidance, LLG) rendszer kialakítását segíti. Tagjai között a munkaügyi és az oktatási tárca, az Oktatási Hivatal, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal és civil szervezetek szakemberei vannak.

A 2007 és 2013 között megvalósuló TÁMOP-ban komoly szerepet kap az élethosszig tartó pályaorientációs rendszer, amely egyszerre épít majd a magán- és az állami szféra szerepvállalására, valamint az egyes szektorokban (szociális, közművelődési, közoktatási, szakképzési, felsőoktatási, felnőttképzési, munkaügyi) ma már szép számmal fellelhető tanácsadási potenciál megmozgatására.

Magyarország 2007 májusában alapító tagállamként csatlakozott az új európai tanácsadó és szakpolitikai hálózathoz, a European Life Long Guidance Policy Networkhöz. Mivel az uniós szervezeti tagság feltétele, hogy a tagállam hasonló hálózatot tartson fenn, a TÁMOP 2.2.2. intézkedés részeként Magyarország létrehozta saját nemzeti LLG-nek tanácsát. A szervezet feladata a pályaorientációs szakpolitikai fejlesztések koordinációja, valamint az egész életutat végigkísérő pályaorientáció magyarországi rendszerének kialakítása.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter