Megjelent: 9 éve

Gondoskodóbb anyává válik, akit a munka edzett meg?

A The Kitchens Group felmérése mutat rá a 46-65 év közötti anyák és gyermekeik viszonyának jellemzőire. A mintegy 440, a megjelölt életkorba tartozó nő megkérdezésével készült kutatás szerint a baby boomerek fele támogatja anyagilag felnőtt gyermekét, mint egy 60 százalékuk pedig központi szereplő fia vagy lánya napi problémáinak megoldásában. Ez az erős kötődés némileg ellentmond annak, hogy az anyák 86 százaléka 25 éves korára teljesen függetlenítette magát szüleitől - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A felnőttkorú gyermekkel vagy gyermekekkel rendelkező anyák kilenc százaléka mondta, hogy gyereke a nagykorúság elérését követően elköltözött, majd meghatározatlan időre visszatért szüleihez, és tizenkét százalékuk állította, hogy személyesen felelős gyereke anyagi jólétéért. Összesen 31 százalék mondta, hogy élt együtt felnőtt gyermekével úgy, hogy az már függetlenként élte mindennapjait.

Liz Kitchens, a Lady Boomers című könyv szerzője szerint a II. világháború után született nők életét és attitűdjét meghatározza, hogy a hatvanas években váltak felnőtté, akkor, amikor forradalmian megváltoztak a nemi szerepek, megerősödött a feminizmus és az egyenjogúság kérdése. Ennek fényében ezek a nők már munka mellett nevelték fel gyermekeiket, így Kitchens szerint ennek következménye lehet, hogy elnézőbben bánnak gyermekeikkel, sőt örülnek annak, ha mind tovább élnek velük.

inforadio.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter