Gyerekmunkával vádolják a Gapet"/>
Megjelent: 12 éve

Gyerekmunkával vádolják a Gapet

Gyermekmunkával vádolják a Gap divatláncot, miután az Observer brit újság leleplező riportot készített a vállalat indiai beszállítójának üzemében.

Az angliai Observer magazin egy tíz éves kisfiúról készített filmet, aki a Gap európai és amerikai üzleteinek készített ruhákat. A fiú szerint családja eladta őt a gyár tulajdonosának, aki négy hónapon keresztül ingyen dolgoztatta, és addig nem fogja elengedni, amíg a fiú családjának fizetett díj vissza nem térül.

Egy másik, 12 éves fiú arról számolt be, hogy a gyermekeket gyakran megverték, ha úgy gondolták, nem dolgoznak elég keményen. A vállalat - mely kötelezettséget vállalt a gyermekmunka ellen - szerint az indiai üzemben készült egyetlen termék a lányok számára készített köpenyblúz volt, írja az újságra hivatkozva a BBC News.

"Az érintett gyárban egyetlen márkánkat készítik. Szigorú szabályaink vannak a gyermekmunka ellen, melyeket nagyon komolyan veszünk, ezért alapos vizsgálatot indítunk az ügyben" - közölte Dan Henkle, a Gap szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy a vállalat rendszeresen ellenőrzi a gyárakat, és 2006-ban 23 üzemmel szüntette meg az együttműködést, amiért azok nem tartották be a szabályokat. A vállalat továbbá egy rendkívüli ülést kezdeményezett régióbeli beszállítóival.

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter