Nokia 
Megjelent: 15 éve

Gyurcsány Ferenc felavatta a komáromi Nokia mobiltelefongyár új csarnokát

"Nagy örömmel tölt el, hogy itt lehetek a Nokia magyarországi történetének ebben a fontos pillanatában, amikor hivatalosan is felavatjuk a komáromi mobiltelefongyár új csarnokát." - mondta Pekka Ala-Pietila, a Nokia Corporation elnöke. "Ez a gyár fontos része globális termelési hálózatunknak, mely összesen 9 gyárból áll. Az eredményes és hatékony gyártás a mobilpiac egyik sikertényezője, ezért célunk, hogy továbbfejlesszük termelésünket." - tette hozzá.

A Nokia 2004. januárjában jelentette be, hogy komáromi gyárában tovább bővíti mind a termelést, mind a gyártóterületet. A beruházás értéke meghaladta az 50 millió eurót. A teljes gyártóterület a bővítés után mintegy 50 000 m2 lett. "A bővítés rekordidő alatt valósult meg. Az új gyártósoron készült első telefont már 2004 őszén leszállítottuk. - mondta Timo Kahelin, a Nokia Komárom Kft. ügyvezető igazgatója. "Az év során a Nokia folyamatosan toborozta az új dolgozókat, és jelenleg a komáromi gyár dolgozóinak száma meghaladja a 3000-et." - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Az egyre növekvő gyártókapacitás-igény alapján a Nokia 1998 júliusában döntött a mintegy 100 millió eurós zöldmezős magyarországi beruházásról. A kedvező földrajzi fekvés, az elérhető infrastruktúra és a szakképzett munkaerő miatt esett a Nokia választása Magyarországra és a komáromi régióra. Az 1999. áprilisi alapkőletételtől az első telefon legyártásáig (2000. január) mindössze 8 hónap telt el.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter