Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Hajdu Ipari Park: további cégeket várnak

A mostani hat vállalkozás mellé további 4-5 érkezését és évente 10-12 százalékos árbevétel-növekedést vár a téglási Hajdu Infrastruktúra Zrt. azt követően, hogy telephelye megkapta az ipari park címet - közölte Novotni István, a Hajdu cégcsoport vezérigazgatója az MTI-vel.

A parkot működtető, jelenleg évi 700 millió forintos árbevételt elérő Hajdu Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. 2010-ben pályázott a telephely ipari parkká nyilvánítására a Nemzetgazdasági Minisztériumnál. A cégcsoportnak vállalnia kellett egyebek mellett azt, hogy 5 éven belül legalább tíz vállalkozás, ötszáz munkahellyel működjön a parkban. Novotni István szerint a pályázati lehetőségek és a központi adatbázisokba való bekerülés a legfőbb előnye a címnek, hiszen a telephelyet keresők általában az ipari parkok felkutatásával kezdik a lehetőségek feltérképezését.

A jelenleg 58 hektáros Hajdu Ipari Park Debrecen és Nyíregyháza között félúton, Téglás város külterületén található a 4-es főút és a Budapest-Záhony vasútvonal mentén, 15 kilométerre az M35-ös autópályától. A park tulajdonosa a teljes alapinfrastruktúra - víz, áram, gáz, ipari- és kommunális szennyvíztisztítás --– biztosítása mellett számos egyéb kiegészítő szolgáltatást is kínál a betelepülők számára, melyek közül leginkább az iparvágány emelhető ki - ismertette a vezérigazgató.

A park rendelkezik további 150 hektár ipari területtel, ami szintén bármikor bevonható a fejlesztésbe. A minimum négyezer négyzetméteres parcellák kialakítását az üzemeltető a betelepülő cégek igényei szerint tudja végezni. Novotni István emlékeztetett arra, hogy 2011-ben mintegy 200 milli forintos önerős beruházással korszerűsítették az áramellátást, amit idén az ipari-szennyvíztisztító, a vízhálózat, valamint a sűrített-levegő ellátó rendszer felújítása követ.

A három vállalatot tömörítő, 100 százalékban magyar magántulajdonban lévő Hajdu cégcsoport gépipari termékeinek felét itthon, felét külföldön, elsősorban Nyugat-Európában értékesíti. Legnagyobb felvevőpiacuk a hazai mellett Németország, Franciaország, Belgium és Spanyolország. A cégcsoport éves árbevétele meghaladja a 10 milliárd forintot.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter