Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Hajdu Ipari Park: további cégeket várnak

A mostani hat vállalkozás mellé további 4-5 érkezését és évente 10-12 százalékos árbevétel-növekedést vár a téglási Hajdu Infrastruktúra Zrt. azt követően, hogy telephelye megkapta az ipari park címet - közölte Novotni István, a Hajdu cégcsoport vezérigazgatója az MTI-vel.

A parkot működtető, jelenleg évi 700 millió forintos árbevételt elérő Hajdu Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. 2010-ben pályázott a telephely ipari parkká nyilvánítására a Nemzetgazdasági Minisztériumnál. A cégcsoportnak vállalnia kellett egyebek mellett azt, hogy 5 éven belül legalább tíz vállalkozás, ötszáz munkahellyel működjön a parkban. Novotni István szerint a pályázati lehetőségek és a központi adatbázisokba való bekerülés a legfőbb előnye a címnek, hiszen a telephelyet keresők általában az ipari parkok felkutatásával kezdik a lehetőségek feltérképezését.

A jelenleg 58 hektáros Hajdu Ipari Park Debrecen és Nyíregyháza között félúton, Téglás város külterületén található a 4-es főút és a Budapest-Záhony vasútvonal mentén, 15 kilométerre az M35-ös autópályától. A park tulajdonosa a teljes alapinfrastruktúra - víz, áram, gáz, ipari- és kommunális szennyvíztisztítás --– biztosítása mellett számos egyéb kiegészítő szolgáltatást is kínál a betelepülők számára, melyek közül leginkább az iparvágány emelhető ki - ismertette a vezérigazgató.

A park rendelkezik további 150 hektár ipari területtel, ami szintén bármikor bevonható a fejlesztésbe. A minimum négyezer négyzetméteres parcellák kialakítását az üzemeltető a betelepülő cégek igényei szerint tudja végezni. Novotni István emlékeztetett arra, hogy 2011-ben mintegy 200 milli forintos önerős beruházással korszerűsítették az áramellátást, amit idén az ipari-szennyvíztisztító, a vízhálózat, valamint a sűrített-levegő ellátó rendszer felújítása követ.

A három vállalatot tömörítő, 100 százalékban magyar magántulajdonban lévő Hajdu cégcsoport gépipari termékeinek felét itthon, felét külföldön, elsősorban Nyugat-Európában értékesíti. Legnagyobb felvevőpiacuk a hazai mellett Németország, Franciaország, Belgium és Spanyolország. A cégcsoport éves árbevétele meghaladja a 10 milliárd forintot.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter