Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Harmincmilliós pályázati alap a munkahelyekért Kazincbarcikán

A gazdasági visszaesés miatt átmenetileg nehézségekkel küzdő kazincbarcikai kis- és mikrovállalkozások támogatásáról döntött pénteken az észak-borsodi város önkormányzata; a képviselők úgy határoztak, hogy 30 millió forintos pályázati alapot hoznak létre a költségvetési céltartalék terhére - tájékoztatta az MTI-t a település szocialista polgármestere.

Szitka Péter elmondta, hogy szeptember 28-ától október 15-éig pályázhatnak a forrásra azok a vállalkozások, amelyek megfelelnek a kiírás feltételeinek. A döntés célja a kazincbarcikai munkahelyek megőrzése.

Közölte: a világgazdasági válság érezteti hatását a városban is, ezért született ez a döntés. A támogatás feltétele egyebek mellett az, hogy az érintettek vállalják, legalább hat hónapig megtartják a pályázat időpontja előtti foglalkoztatási létszámukat.

A pályázat konstrukciója szerint a hathónapos foglalkoztatáshoz a minimálbér (munkáltatót terhelő járulék nélküli) 30 százalékát lehet elnyerni. A mikrovállalkozások legfeljebb kettő, a kisvállalkozások legfeljebb négy munkahely megőrzésére pályázhatnak - ismertette a polgármester.

A pályázatok szakmai ellenőrzésére ideiglenes bizottságot hoztak létre, amelynek elnöke Szabó József, az Észak- Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója. A beérkezett pályázatokról Kazincbarcika önkormányzatának képviselő-testülete dönt majd. A pályázati kiírás feltételeiről bővebben szeptember 28-ától a város internetes oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Szitka Péter rámutatott arra: ez a kezdeményezés a ritka kivételek egyike az országban. A pályázati lehetőséggel nemcsak a kis- és mikrovállakozásokat segítik, hanem azokat a barcikai családokat is, amelyeket a válság hatására a munkanélküliség fenyeget.

Mint hozzátette, a támogatáshoz szükséges forrás biztosítását az tette lehetővé, hogy a 2009-es költségvetés tervezésénél kiemelt figyelmet fordítottak a tartalékok képzésére. Kazincbarcika önkormányzatának ez évi költségvetési céltartaléka 55 millió forint, ebből 30 millió forintot fordítanak a pályázati alapra.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk