Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Harmincmilliós pályázati alap a munkahelyekért Kazincbarcikán

A gazdasági visszaesés miatt átmenetileg nehézségekkel küzdő kazincbarcikai kis- és mikrovállalkozások támogatásáról döntött pénteken az észak-borsodi város önkormányzata; a képviselők úgy határoztak, hogy 30 millió forintos pályázati alapot hoznak létre a költségvetési céltartalék terhére - tájékoztatta az MTI-t a település szocialista polgármestere.

Szitka Péter elmondta, hogy szeptember 28-ától október 15-éig pályázhatnak a forrásra azok a vállalkozások, amelyek megfelelnek a kiírás feltételeinek. A döntés célja a kazincbarcikai munkahelyek megőrzése.

Közölte: a világgazdasági válság érezteti hatását a városban is, ezért született ez a döntés. A támogatás feltétele egyebek mellett az, hogy az érintettek vállalják, legalább hat hónapig megtartják a pályázat időpontja előtti foglalkoztatási létszámukat.

A pályázat konstrukciója szerint a hathónapos foglalkoztatáshoz a minimálbér (munkáltatót terhelő járulék nélküli) 30 százalékát lehet elnyerni. A mikrovállalkozások legfeljebb kettő, a kisvállalkozások legfeljebb négy munkahely megőrzésére pályázhatnak - ismertette a polgármester.

A pályázatok szakmai ellenőrzésére ideiglenes bizottságot hoztak létre, amelynek elnöke Szabó József, az Észak- Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója. A beérkezett pályázatokról Kazincbarcika önkormányzatának képviselő-testülete dönt majd. A pályázati kiírás feltételeiről bővebben szeptember 28-ától a város internetes oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Szitka Péter rámutatott arra: ez a kezdeményezés a ritka kivételek egyike az országban. A pályázati lehetőséggel nemcsak a kis- és mikrovállakozásokat segítik, hanem azokat a barcikai családokat is, amelyeket a válság hatására a munkanélküliség fenyeget.

Mint hozzátette, a támogatáshoz szükséges forrás biztosítását az tette lehetővé, hogy a 2009-es költségvetés tervezésénél kiemelt figyelmet fordítottak a tartalékok képzésére. Kazincbarcika önkormányzatának ez évi költségvetési céltartaléka 55 millió forint, ebből 30 millió forintot fordítanak a pályázati alapra.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter