Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Háromezredik dolgozóját is felvette a Mercedes-Benz Kecskeméten

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár felvette a háromezredik dolgozóját is, ezzel a gyár dolgozóinak száma már most elérte az év végére tervezett létszámot - tájékoztatta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. marketing és PR vezetője kedden az MTI-t.

Sztipichné Kozári Edina közlése szerint Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között köszöntötte a háromezredik kecskeméti dolgozót.

Frank Klein szerint a magyar munkatársak tudásukkal és hozzáállásukkal nagymértékben hozzájárulnak a Mercedes-Benz minőség hazai meghonosításához.

2010. decemberében, a gyár építési munkálatai idején 700-an dolgoztak az üzemben. 2012. március végén, a gyár ünnepélyes megnyitásakor már 2500 főt foglalkoztatott a vállalat. A kapacitásnövekedés következtében további 500 dolgozóval bővült a gyár létszáma. Néhány nyitott pozícióra, elsősorban a gyártási területre - karosszériaüzem, fényező üzem, szerelde - keres a gyár még munkaerőt.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az idei Figyelő TOP 200 Díjátadó gálán vehette át az Év munkahelyteremtője címet, a Daimler AG pedig a múlt hónapban írta alá a magyar kormánnyal kötött stratégiai partnerségi megállapodást, amelynek elsődleges célja, hogy a kecskeméti régió a magyar járműipar központjává váljon, és hosszútávon tovább erősödjön.

A stuttgarti székhelyű konszern 2008. június 18-án jelentette be, hogy Magyarországon fogja gyártani új generációs Mercedes A és B modelljeit, s hogy a mintegy 800 millió eurós beruházással megvalósuló üzemet Kecskeméten építik fel. Az ország történetének egyik legnagyobb zöldmezős beruházása a közvetlen foglalkoztatottakon kívül a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet teremt.

Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója március 29-án - a gyártás beindításának a napján - jelentette be, hogy az év végéig a dolgozók létszámát 3 ezerre emelik, mert az év második felében egy négyajtós kupé gyártásának az előkészületeit is megkezdik Kecskeméten, amelyből az első eladásra gyártott autó 2013-ban hagyja el a gyárat.

A CLA jelzésű kupéknak az a különlegessége, hogy kizárólag Kecskeméten fog készülni, tehát a világ minden részét innen fogják ellátni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ismét kényszerszabadságol a romániai Dacia

Ismét kényszerszabadságra küldi 1100 dolgozóját júniusban a francia Renault tulajdonában levő romániai Dacia gépkocsigyár, mivel az alacsony... Teljes cikk

Végre egy jó hír: a Volánbusznál növelték a létszámot

A Volánbuszhoz áprilisban és májusban összesen 280 új munkavállaló csatlakozott, ezen belül az autóbusz-vezetők létszáma 166-tal emelkedett -... Teljes cikk

Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk