Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Hat év óta nem volt ennyi finn munka nélkül

Finnországban 8,2 százalékra, hat év óta a legmagasabb szintre nőtt a munkanélküliség októberben a szeptemberi 7,3 százalékról - közölte a finn statisztikai hivatal kedden.

Finnországban éveken keresztül fokozatosan csökkent a munkanélküliség, ami tavaly kezdett el ismét nőni. Az elmúlt év októberében a munkanélküliség 5,8 százalék volt. Idén májusban érte el csúcsát, amikor 10,9 százalék volt.

Idén októberben 215 ezer munkanélkülit tartottak nyilván az 5,3 millió lélekszámú országban az egy évvel korábbi 155 ezer után.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter