Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Hatala József nyugdíjba megy - ki lesz az új rendőrfőkapitány?

Szolgálati nyugdíjba vonul Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány. Utódjának Papp Károly rendőr vezérőrnagyot javasolta Pintér Sándor belügyminiszter a kormányfőnek - közölte a Belügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

A tárca közleményében azt írta: a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény alapján február 3-án megszűnik Hatala József szolgálati viszonya, az országos rendőrfőkapitány szolgálati nyugdíjba vonul.

Pintér Sándor felkérte az altábornagyot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöki feladatainak ellátására társadalmi megbízatásban, ezt Hatala József elfogadta.

Az országos rendőrfőkapitánynak jelölt Papp Károly alkalmasságáról február elsején foglal állást az Országgyűlés illetékes bizottsága.

Hatala József a rendőrség honlapján olvasható életrajza alapján 2013. február 3-án tölti be 62. életévét. A Belügyminisztérium által is hivatkozott törvény pedig kimondja, hogy a hivatásos szolgálat felső korhatára megegyezik a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott öregségi nyugdíjkorhatárral. A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény kimondja, hogy az 1952. január 1-je előtt születettek esetében az öregségi nyugdíjkorhatár 62. életév. Vagyis azzal, hogy Hatala József betölti a 62. életévét, a törvény erejénél fogva megszűnik a szolgálati viszonya.

Az 1960-as születésű Papp Károly rendőr vezérőrnagy - aki 2012 szeptemberétől az országos rendőrfőkapitány általános helyettesi posztját tölti be - ugyancsak a rendőrség honlapján olvasható életrajza szerint 1983-ban szerzett határőr tiszt és pedagógus szakos diplomát. Első tiszti beosztását határőr főhadnagyként Nagycenken töltötte be mint őrsparancsnok-helyettes.

A rendőrség állományába 1990-be helyezték át, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán volt nyomozó. Később a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozott, vezette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot.

Parancsnoka volt a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnak 2007. június 15-től, majd a szolgálat szervezeti átalakítását követően a Készenléti Rendőrség parancsnoka.

A belügyminiszter 2010 júliusától az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatójának nevezte ki, mely beosztást 2011. június 30-ig, közfoglalkoztatási helyettes államtitkárrá történő kinevezéséig töltötte be. 2012. július 16-án a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztos lett.

Pintér Sándor 2012. szeptember elsején kinevezte az országos rendőrfőkapitány általános helyettesének.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter