Megjelent: 5 hónapja

Hatezer embert vesz fel jövőre a BMW

Az elektromos járművek iránti növekvő kereslet kiszolgálása érdekében jelenlegi 120 ezer fős állományát 6 ezer új alkalmazottal bővítheti a BMW 2022-ben.

images

Hatezer új munkahelyet tervez létrehozni jövőre a BMW, hogy felkészüljön az elektromos járművei iránti növekvő keresletre - mondta Oliver Zipse, az autógyártó vezérigazgatója a Münchner Merkurnak.

A BMW nagyon jó úton halad az átalakulással, üzemei felkészültek az e-mobilitásra, ezért jövőre akár öt százalékkal is növelni fogjuk a létszámot - mondta Zipse. Mivel a BMW-nek jelenleg közel 120 ezer alkalmazottja van, az 5 százalékos növekedés mintegy 6 ezer új dolgozót jelentene - írja a Portfólió.

A német autógyártó eddig több mint egymillió elektromos járművet adott el, 2025-re pedig kétmillió tisztán elektromos gépkocsi értékesítését tervezi. Céljuk, hogy 2030-ra a globális eladások legalább 50 százaléka teljesen elektromos legyen. 

Zipse szerint egyébként - látva a félvezetőgyártók folyamatban lévő beruházásait -, az autóipart sújtó chiphiánynak egy éven belül vége lesz.

Fotó: pexels.com

 

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter