Megjelent: 11 éve

Hiba lenne a munkáltatói egészségpénztári hozzájárulást megadóztatni

Mind pénzpiaci, mind egészségpolitikai szempontból elhibázott döntés lenne a kormány részéről az időskori biztonság és az egészségcélú előtakarékosság már eddig kialakult szervezeteinek és kedvezményrendszerének lerombolása. -hangsúlyozza a Stabilitás Pénztárszövetség, reagálva a kormányzat a munkáltatói egészségpénztári befizetésekkel kapcsolatban megfogalmazott álláspontjára.

images

A kormány jelenlegi adócsomag tervezete alapján megszűnne a munkáltatók által adott természetbeni juttatások adómentessége, helyette a munkáltatói pénztári hozzájárulás teljes összege után 54 százalékos adó- és további 27 százalékos járulékfizetési kötelezettség keletkezne a munkáltatónál. Ez azt jelentené, hogy a munkáltatói egészségpénztári hozzájárulást is, tekintve, hogy az nem a kedvezményes körben szerepel a tervezetben, összességében 95,6 százalék teherrel sújtaná a kormány.

Számos egészségpolitikai szakember szerint jelen állami egészségügyi ellátó rendszer kizárólag a betegellátást biztosítja, így az egészségfejlesztés az egyénekre, a kisközösségekre marad. A hazai öngondoskodási kultúra szintje nagyon alacsony; az egészségügyi magánkiadások aránya 30 százalék és ebből a szervezett kiadás alig az egyéni költések 12 százaléka. Világszerte tapasztalható tendencia a magánkiadások határozott intézményesítése, a szervezett öngondoskodás, és erre hazánkban is óriási szükség van.

Szürkére festve

"Az egészségpénztár az egyedüli intézményes, szervezett forma, ami a magánszemélyek önerős egészségügyi kiadásait támogatja. A munkáltatói egészségpénztári befizetések jelen adókedvezménye nagyban hozzájárult a gazdaság kifehérítését célzó kormányzati törekvések eredményességéhez. A 95,6 százalékos adóteher kivetésével újra a szürkegazdaságot támogatná a kormány. Az egészségmegőrzést szolgáló egészségpénztári rendszer társadalmi hasznossága legalább azonosnak ítélhető, mint az egyéb cafetéria elemek, így indokolatlanul hátrányos megkülönböztetés a súlyosabb adóterhelés."- hangsúlyozza Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség Egészségpénztári tagozatának elnöke.

"Az adó tervezett magas szintje reálisan a munkáltatói hozzájárulások megszűnését, az egyéni befizetések jelentős visszaesését okozza. Mérlegelni kell, hogy ha a későbbiekben bármilyen módon az egészségügyi önfinanszírozást fejleszteni kívánjuk, akkor az újjáélesztés 5-10 évet vesz igénybe látható eredményekig. Nem felszámolni kell tehát a jelenlegi egészségpénztári rendszert, hanem támogatni és átalakítani." - fűzte hozzá Dr. Váradi Péter, az AXA Egészségpénztár IT elnöke.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter