Megjelent: 1 hónapja

Hogyan hasznosítható a gyűjtőbizonylat az ERP rendszerben?

A vállalatirányítási rendszereknek számos olyan funkciója van, ami nagyban megkönnyítheti egy szervezet életét, legyen szó akár az adatok valós időben való megtekintéséről vagy folyamatok automatizációjáról.

Hogyan hasznosítható a gyűjtőbizonylat az ERP rendszerben?-
images

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan segítheti a munkát a gyűjtőbizonylat használata.

Az ERP rendszerről általánosságban

A legtöbb nagyvállalat már felhagyott az egymástól elszigetelt szoftverek, illetve Excel táblázatok használatával, és bevezette a cég életébe egy olyan ERP rendszer használatát, amelyben több szervezet is hatékonyan tud dolgozni. A D4S vállalatirányítási szoftver segítségével egy felületen kezelhető a beszerzés, értékesítés, számlázás és raktárkezelés folyamata, ráadásul valós időben láthatják a kollégák az egyes szervezetek által tárolt adatokat.

Az ERP előnye, hogy rengeteg funkcióval rendelkezik, amelyek bizonyos mértékig testreszabhatóak a cég felmerülő igényei szerint. Ezek nagyban megkönnyíthetik a napi munkavégzést, hiszen sok, korábban manuálisan végzett feladat automatizálható. Ezzel nemcsak időt lehet spórolni, hanem akár az ügyfél-elégedettséget vagy a termelékenységet is növelhetjük.

Mi az a gyűjtőbizonylat?

A gyűjtőbizonylat funkció előnye, hogy annak segítségével képesek leszünk több, egymástól különálló bizonylatból egy összefoglaló bizonylatot készíteni. Ha például több vevői szállítólevél is van a rendszerben, sok esetben egyszerűbb lehet, ha abból csak egy darab számla készül.

A gyűjtőbizonylat funkció tökéletes ennek a kivitelezésére, hiszen ráadásul ugyanez fordítva is működik. Lehetséges például az is, hogy egy rendelésből készítsünk több szállítólevelet, ami hasznos lehet, ha a kiszállítás több ütemben történik.

Milyen esetekben alkalmazható ez a fejlesztés? Elsősorban számlák, szállítólevelek, rendelések és raktári bizonylatok kezelésében lehet a szervezetek hasznára.

Mire ad lehetőséget a gyűjtőbizonylat használata?

Előfordulhatnak olyan esetek, hogy több, korábban leadott vevői rendelést szeretnénk egy számlán megjeleníteni. A gyűjtőbizonylat funkció alkalmazásával lehetőségünk van a tétel mennyiségek szerinti megbontására, illetve részmennyiségeket is rögzíthetünk. A számla kiállítása így nagyságrendekkel egyszerűbb lesz, mintha egyesével, manuálisan kellene elvégeznünk ezt a feladatot.

Gyűjtőbizonylat ezenfelül a meglévő, egyéni bizonylatok kijelölésével, pár kattintással is készíthető. Egy beérkező rendelésből pedig vevői számlát, szállítólevelet és szállítói rendelést is létrehozhatunk.

A gyűjtőbizonylat használata kiemelten hasznos lehet azoknak a szervezeteknek, akiknél sok manuális munka merül fel a bizonylatok szétválasztása miatt. A funkció alkalmazásával pedig nemcsak időt spórolhatunk, hanem átláthatóbb és egyszerűbb is lehet az ügymenetünk.

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Segítség fiatal munkavállalóknak: Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program

Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelynek célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben,... Teljes cikk

A műszak végén a Balatonban csobbanhatnak a bolti dolgozók

Szükség lehet a munkaerőre a Balatonnál. A Tesco külön programmal motiválja a földrajzilag máshol dolgozó munkatársakat, hogy turnusokban... Teljes cikk

Soha nem dolgozott ennyi magyar Ausztriában

Immár Magyarország adja a legtöbb külföldi munkaerőt a nyugati szomszédunknak. Teljes cikk