kapubanner for mobile
Megjelent: 1 hónapja

Hogyan küzdjön a kiberbiztonsági kihívásokkal szemben?

A kibervédelem ma már sajnos nem csak a filmekben kap szerepet. A technológia fejlődésével és az egyre növekvő digitális élettel ez a veszély jelen van a hétköznapokban is. Azonban nehéz erre megfelelően felkészülni.

Hogyan küzdjön a kiberbiztonsági kihívásokkal szemben?
 

A NIS2 irányelv bevezetésével viszont az Európai Unión belül komplex védelmet kaphatnak a nagyvállalatok. Emellett pedig azok a szervezetek is, amik kritikus infrastruktúrákat működtetnek.

Kiemelten fontos, hogy minden lehetséges “célpont” megfelelő védelmet építsen ki, amit pedig folyamatosan figyelemmel kell kísérni. Nem elég résen lenni! Meg kell előzni a bajt, amit viszont a NIS2 irányelv biztosít.

Középpontban a nagyvállalatok

A szokásos IT megoldások nem felelnek meg az előírásoknak, ezért az ITSecure szakemberei készséggel segítenek Önnek. A NIS2 irányelv szigorú előírásainak így könnyebb megfelelni.

Minden nagyvállalatnak elfogadható védelmet kell kiépítenie, mert már egyetlen kibertámadás is nagyon súlyos károkat okozhat. Ez elsősorban a vállalat működését bénítja meg, ami pedig közvetlen hatással van a társadalomra is.

A NIS2 irányelv betartása jogszabályhoz kötött kötelezettség. Emellett pedig gondoskodik arról, hogy a beépített kibervédelem kezelje a digitális kihívásokat. Így vállalata biztonságban lehet az internetes kalózokkal szemben.

Mik a legfőbb követelményei a szigorított irányelvnek?

A magasabb szintű előírások bevezetése mellett szigorúbb jelentési kötelezettség is terheli a szervezeteket. Így azoknak a vállalatoknak, akik érintettek, bizonyos kritériumoknak meg kell felelniük.

Az egyik ilyen terület a megfelelő kiberbiztonsági intézkedések bevezetése. Az irányelv meghatároz egy minimális biztonsági szintet, aminek eleget kell tenni. Ez az intézkedés mind a kibervédelmi politikának, mind pedig az eljárásoknak része kell, hogy legyen.

A másik fontos eleme az irányelvnek az incidenskezelés és a szigorított jelentési kötelezettség. Ezek betartása megfelelő reagálást biztosíthat a károk minimalizálása mellett.

Miért elengedhetetlen a kibervédelmi stratégia?

Ebben szerepet kap az üzleti modell és az operatív működés is. Így feltárhatók a sebezhető pontok, amik a digitalizált rendszerek védelmét gyengíthetik. Egy megfelelő stratégia kialakításával a felkészülés eredményesebb.

A folyamatok része a belső képzés is, ami megkönnyítheti a szervezetszintű védelmet. Ezenkívül pedig az adatkezelési politika és az olyan szolgáltatások, amik harmadik féltől származnak, szintén a stratégia részei.

Ma már a kibervédelem egy alapvető üzleti prioritás. A mostani digitális korban kibervédelmi szempontból is kiemelt fontossággal bír a szervezetek rezilienciája és sikeressége.

A NIS2 irányelv bevezetése nem csak egy egyértelmű figyelmeztetés arra vonatkozóan, hogy a kiberbiztonságot komolyan kell venni. Egy olyan új szabályozási keretet is biztosít, ami a nagyvállalatok és a társadalom védelmét szolgálja.

Tegye erőssé Ön is a digitális biztonságot úgy, hogy az operatív és a szervezeti készenlét is erősödik.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Potápi Árpád János: a vállalkozói mentorprogram gazdaságerősítő és közösségépítő

A Felvidéki Mentorprogram feladata, hogy fejlessze a vállalkozók kapcsolati és tapasztalati tőkéjét. Teljes cikk

Felmérés: a termékenységi kezelés és a családtervezés fontosabb pénzügyi cél a férfiaknak, mint a nőknek

A 25-34 évesek körében az Egyesült Államokban a férfiak 84%-a tervezi anyagilag a családalapítást. Teljes cikk

Feladja a leckét a vállalatoknak a CSRD

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről... Teljes cikk