Megjelent: 9 éve

Humán erőforrás területért felelős alelnök került a Henkel igazgatóságába

A Henkel a humán erőforrás terület alelnökét, Kathrin Mengest nevezte ki a vállalat igazgatóságának új tagjává, áll a lapunknak eljuttatott sajtóközleményben.

Kathrin Menges szakmai karrierje a humán erőforrás területén 1990-ben kezdődött a Bankgesellschaft Berlin AG vállalatnál. A Henkel vállalathoz 1999-ben csatlakozott, ahol eleinte a hamburgi Schwarzkopfnál dolgozott, majd 2005-től a Henkel központjában, Düsseldorfban folytatta pályafutását. 2009-ben léptették elő a vállalat humán erőforrás részlegének alelnökévé és globális vezetőjévé.

- Kathrin Menges kinevezésével, valamint az igazgatóságon belüli korábbi személyi változásokkal a vezetők új generációját sikerült a vállalaton belüli munkatársakból kinevelni. A humán erőforrás területén szerzett szakmai tapasztalata, képzettsége és vezetői képességei tökéletesen alkalmassá teszik őt erre a kihívásokkal teli feladatra - nyilatkozta Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke, aki korábban az igazgatóságban a humán erőforrásért felelős vezető is volt.

- Globális vállalatként a Henkel a világ legértékesebb tehetségeiért száll harcba. Vállalatunk rendkívül jó hírnevet szerzett olyan munkaadóként, aki a cégen belüli tehetséggondozást helyezi előtérbe. Nagyon várom, hogy egy stratégiai humán erőforrás menedzsment megvalósításával hozzájárulhassak a Henkel további sikereihez - mondta Kathrin Menges.

A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve adhesive technologies (ragasztás technológiák). A vállalat 2010-ben közel 48 ezer munkatársával 15,092 milliárd euró árbevételt és 1,862 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel, derül ki a sajtóanyagból.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter