Megjelent: 10 éve

Igény van a vasárnapi munkára

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint a magyar gazdaság egésze és a lakosság többsége igényli a kiskereskedelmi üzletek hétvégi nyitva tartását - olvasható az Országos Sajtószolgálat által publikált sajtóközleményben.

A VOSZ szerdai közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a mostani nyitva tartási rendszer sok embernek biztosít munkát, az államnak pedig számottevő járulék- és adóbevételt jelent.

A VOSZ szerint a nyitva tartás korlátozását kezdeményezők a kereskedelmi alkalmazottak érdekei ellen dolgoznak, és semmibe veszik a fogyasztók szabad választási jogát.

A szakma által készített felmérések szerint vasárnaponként éves szinten nem csekély, 400 milliárd forint forgalom keletkezik a kiskereskedelemben, ez a hétköznapok forgalmának 30 százaléka, a heti forgalomnak pedig 5-6 százaléka, ami nem elhanyagolható. A zárva tartásból eredő általános forgalmi adó elmaradás, valamint a turizmusra gyakorolt negatív hatás együttesen mintegy 250 milliárd forint - az államháztartást közvetlenül érintő - bevételi kiesést okozhat - írja közleményében a VOSZ.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát; a módosítás célja, hogy a vasárnap ismét valódi általános pihenőnap legyen, és csak azok dolgozzanak e napon, akiknek a munkájára ténylegesen alapvető társadalmi szükséglet van. A módosítások a tervek szerint 2012. január 1-jén lépnének életbe.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter