Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Illúzió azt követelni a munkatársaktól, hogy hagyják otthon gondjaikat

Másokat, különösen mások munkáját kritizálni, leértékelni, a problémákat felnagyítani és bűntudatot kelteni szigorúan tilos. Legalábbis a Mapei Kft.-nél - derül ki a közleményből.


Egy vállalkozásban a legfontosabb érték az ember, nagy eredményeket csak csapatban lehet elérni. Egy csapat eredményessége - ha minden más feltétel adott - csak azon múlik, hogy hányan viselkednek úgy, hogy motiválják a többieket, és hányan úgy, hogy demotiválják a többieket - mutatta be vezetési alapelveit és módszertanát Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője a "Cégvezetői vacsorán" nemrég tartott előadásában.

"Mi úgy tartjuk, hogy a legnagyobb jutalom, amit ember adhat a munkatársnak az a figyelem. Sok módon lehet figyelmet adni a cégben a munkatársaknak. De a cégben mi pontosan meg is határoztuk, hogy ezt a figyelmet hogyan adjuk" - mondta a cégvezető szakember.

Ne oldd meg a munkatársaid problémáit, de segíts a megoldásban
és ösztönözd! Néha nagyon nehéz megállni, hogy ne adjuk a munkatársainknak a "mi" megoldásunkat, de jobb, ha a problémákat ők oldják meg. Fontos, hogy gólt soha ne a vezető rúgja be, neki az a dolga, hogy összeállítson egy gólerős csapatot és gólhelyzetet teremtsen... - vélik a cégnél.

Markovich Béla szerint a vezetőknek kötelességük emberségesnek lenni és ha szükség van rá, segíteni a munkatársakat a magánéleti problémáik megoldásában. Szerinte illúzió azt követelni a munkatársaktól, hogy hagyják otthon a gondokat. - Ezzel csak azt érjük el, hogy színjátékra kényszerítjük őket, ami tovább növeli a frusztrációt - véli a cégvezető.

Motiváljuk gyakori elismeréssel a munkatársakat. Azonban figyeljünk rá, hogy az elismerés vagy dicséret minden esetben legyen azonnali, konkrét, személyes, ha lehet érzelmekkel teli és mindenképpen őszinte. Ám ez nem is olyan könnyű. Sokan esnek eleinte abba hibába, hogy előbb dicsérnek, majd kritizálnak, hogy "ez jó volt, de..."

Természetesen emellett az alapvető, hogy adjunk értelmet a munkának jó célokkal és küldetéssel és adjunk meg minden szükséges információt a cégről és a munkakörről, ami csak kellhet. A Mapei Kft.-nél például minden új munkatárs kap egy úgynevezett welcome pack-ot, amely tartalmazza a vállalkozás a céljait, a termékekről szóló ismertetőt, a vállalat értékeit és az etikai kódexet.

- Ma, amikor szinte minden iparágban munkaerőhiány van, mindez fontosabb mint bármikor - hangsúlyozta előadásában Markovich Béla.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bővíti dolgozói létszámát a thyssenkrupp Budapesten

Új telephelyre költözik a thyssenkrupp budapesti autóipari fejlesztési központja, ahová az elkövetkezendő egy évben várhatóan száz dolgozót... Teljes cikk

MÁV: rossz munkaszervezés miatt maradtak ki elővárosi vonatok

Rossz munkaszervezés miatt maradt ki négy elővárosi vonat Budapest és Pécel között, nem pedig a mozdonyvezetők hiánya miatt - cáfolta a Közlekedő... Teljes cikk

125 munkahely jön létre Nyíregyházán

Az új, világszínvonalú technológiával felszerelt gyártócsarnok építésével a mintegy 850 munkavállalót foglalkoztató Hübner-H Kft. 125... Teljes cikk