Megjelent: 10 éve

Íme az Orbán-kormány névsora

Bemutatta leendő kormánya tagjait Orbán Viktor a Parlamentben. A kabinet hétfőn megnevezett tagjai: Martonyi János, Fellegi Tamás, Matolcsy György, Fazekas Sándor, Hende Csaba, Réthelyi Miklós, Pintér Sándor, Semjén Zsolt.

A Fidesz elnöke elmondta, az emberek nem egyszerűen egy új kormány megalakulásáról döntöttek áprilisban, hanem egy új politikai és gazdasági rendszert hoztak létre. Ezért a kiválasztásnál elsődleges szempont volt, hogy a jelöltek megfeleljenek ennek az új rendszernek.

A leendő miniszterelnök külön kiemelte a vezetési tapasztalatot, mint elvárást, valamint a megfelelő kvalitást és jártasságot. További szempont volt, hogy a leendő miniszterek álljanak készen a politikai döntésekre és azokért vállalják is a felelősséget.

A leendő miniszterelnök Matolcsy Györgyöt kérte fel a gazdasági minisztérium irányítására. A Fidesz elnöke elmondta, hogy a külügyminiszterként már korábban megnevezett Martonyi Jánostól azt várják az emberek, szerezze vissza az ország nemzetközi tekintélyét.

A belügyminiszter Pintér Sándor lesz. Fellegi Tamás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítója lesz. Réthelyi Miklós professzort a nemzeti erőforrás minisztérium élére kérte fel Orbán Viktor.

Fazekas Sándor lesz a nemzeti ügyek kormányának vidékfejlesztési minisztere. Hende Csaba pedig a Honvédelmi Minisztériumot irányítja majd.

A leendő miniszterelnök Semjén Zsoltot miniszterelnök-helyettesnek kérte fel.

Mint ismert: Orbán Viktor múlt héten Navracsics Tibort a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium irányítására kérte fel, egyben miniszterelnök-helyettes is lesz. Varga Mihály a Miniszterelnökség vezetője lesz.

Magyar Nemzet Online
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk