Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Indul a harmadik műszak a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Május 5-én indul a harmadik műszak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában - közölte Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója szerdán.

A harmadik műszak beindításához szükséges létszám felvétele, a dolgozók kiképzése és felkészítése megtörtént, a gyár munkavállalóinak a létszáma elérte a 3500-at - mondta.

Hozzátette: további munkatársak felvétele is folyamatban van, júniustól álláslehetőséghez jutnak a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban az ország első duális szakképzésben részt vevő és eredményesen vizsgázó diákjai is.

Ács László hangsúlyozta: a kecskeméti gyárban egyre csökken a német munkavállalók aránya.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. korábbi ügyvezető igazgatója március 18-án jelentette be, hogy a termékeik iránt nagy keresletnek köszönhetően a kecskeméti Mercedes-Benz gyár májustól a nap 24 órájában, azaz három műszakban fog autót gyártani.

Szólt arról, hogy minden lehetséges műszakmodellt megvizsgáltak, és végül arra a döntésre jutottak, hogy "az előre forgó három műszakos modell" a legmegfelelőbb az optimális termelés számára.

Frank Klein március végén visszatért Németországba és az egész világra kiterjedő transzporter-gyártás vezetői feladatkörét vette át a Daimler konszernnél.

A kecskeméti gyár irányítását Thomas Geier veszi át május 1-jével.

A kecskeméti gyár a rastatti üzemmel közösen gyártja a Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának modelljeit. A közös gyártás lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitásának rugalmas és optimális kihasználására. A rastatti Mercedes-Benz gyárban már 2012 októbere óta három műszakban folyik a termelés.

Kecskeméten 2013-ban több mint 109 ezer jármű készült el.
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter