Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Internetes vitafórumokat elemez a Foglalkoztatási Hivatal

Egy európai program keretében a magyar Foglalkoztatási Hivatal internetes vitafórumok elemzésében vett részt, hogy helyzetképet kapjon a társadalom véleményéről a foglalkoztatáspolitikai intézkedésekről, és ezek hatásairól, valamint, hogy ezeket a véleményeket megismertesse a munkaügyi terület döntéshozóival.

A 2009. január 1-je és 2010. december 31-e között, az Európai Unió 7. Kutatási, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramjában megvalósult "VIDI" című projektben az internetes vitafórumok tartalmának statisztikai elemzését végzik azzal a céllal, hogy a projektben megvalósuló fejlesztés segítségével nemzeti és európai szinten feldolgozhatóak, illetve megjeleníthetőek legyenek adott szakpolitikai kérdésekkel kapcsolatban kinyilvánított vélemények és a közöttük lévő távolság.

A közlemény szerint a Foglalkoztatási Hivatal mint végfelhasználó vett részt a projektben, amelynek koordinátora a karlsruhei egyetem informatikai informatikai kutatóközpontja. A projektben konzorciumi tagként szlovén és szlovák partnerek, valamint a budapesti Corvinno Technológiai Transzfer Központ Nonprofit Kft. is részt vesznek.

Az alkalmazás segítségével a közvélemény is nagyobb hangsúlyt kaphat a szakpolitikai döntések előkészítésben, illetve magában a döntéshozatalban - hangsúlyozza a Foglalkoztatási Hivatal. Hozzáfűzik: az alkalmazás, jelenlegi, tesztszakaszában, az egyik internetes portál, "Polidili" fórumán megjelenő hozzászólásokat elemzi, azt vizsgálva, hogyan vélekedik a közvélemény egyes foglalkoztatáspolitikai kérdésekről.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter