Megjelent: 7 éve

Ír nap, fókuszban a soros elnökség és a munkavállalás

2013 januárjától az Európai Tanács soros elnökségét Írország tölti be. Január 18-án ezért Ír napot tartanak, amelyen az érdeklődők informálódhatnak arról, hogyan látják az európai elnökséget az írek és a magyarok, valamint megtudhatják, miért ilyen vonzó Írország a magyar egyetemisták és munkavállalók számára.

2013. első félévében Írország veszi át az Európai Tanács soros elnöki tisztségét Ciprustól. Az elnökség fő célja a stabilitás, a munkahelyteremtés és a növekedés biztosítása. A válság következményeit viselve sok európai állam a megszorításokra összpontosít, ami még jobban nehezíti a vezetők egységét az EU politikáinak és prioritásainak 2014 és 2020 közötti finanszírozását illetően. A feladat tehát az ír elnökségre vár.

Az est 18:30-kor, beszélgetéssel veszi kezdetét, mely során a magyar fiatalok írországi, és ír munkavállalók magyar tapasztalatairól hallhatunk.

A szigetország januártól hetedik alkalommal tölti be az elnöki posztot, továbbá 2013-ban lesz negyven éve annak is, hogy csatlakozott az EU-hoz. Erről, és az elnökség további kihívásairól hallhatnak az érdeklődők az 'Európai elnökség magyar és ír szemmel' című beszélgetésben, melynek vendége Kevin Dowling, Írország budapesti nagykövete, Dr. Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkára, valamint Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője.

Az Ír nap során Győri Enikő bemutatja az "Ezt főztük (ki) EURÓPÁNAK" című könyvét is, mely három, az elnökségben kulcsszerepet betöltött hölgy szemszögéből íródott. A könyv segítségével betekinthetünk az elnökségi időszak és felkészülés kulisszatitkaiba és megismerhetjük annak a negyven ételnek a receptjét, melyeket egy-egy gálavacsorán kóstoltak az uniós tagállamok miniszterei.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter