Megjelent: 2 éve

Jön a sorban állás a boltok előtt, és későbbre tolódik a kijárási korlátozás kezdete

Este 10 vagy 11 órára tolódhat a kijárási korlátozás kezdete, a boltoknak pedig át kell állniuk négyzetméteralapú működésre. A szépségipari dolgozók egyelőre nem nyithatnak.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban

Április 10-ig megkaphatják az első oltást az iskolai dolgozók. A több mint száz ezer érintett közül 20 ezer már megkapta a vakcinát. Van esély arra, hogy az iskolák, óvodák és középiskolák április 19-én kinyithatnak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban.

A boltokban jön a négyzetméteralapú működés, 10 négyzetméteren egy vásárló lehet majd. Ezt nem csak ellenőrizni lesz nehéz, de várhatóan sorok fognak kialakulni, így a kijárási korlátozás időpontja valószínűleg este 8-ról 10 vagy 11 órára tolódik ki, az üzletek nyitvatartása pedig hétről kilenc órára hosszabbodik. A részletekről jelenleg is tárgyal az operatív törzs - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktornak nincs kétsége afelől, hogy szabad nyarunk lesz, de lehetnek majd olyan rendezvények, ahova csak védettségi kártyával lehet bemenni.A fodrászok és a szépségipari dolgozók egyelőre nem nyithatnak ki, a járványügyi szakemberek ugyanis mereven ellenzik ezt a lépést.

Az új intézkedések részletei március 26-án délután, vagy legkésőbb március 27-én reggel jelennek meg a Magyar Közlönyben.

500 önkéntes jelentkezett, és 1200 orvostanhallgató is dolgozik a védekezésben. Egyelőre nem kellett bevonni az ingázókat, akik különösen a nyugati határszélen dolgoznak - mondta még Orbán Viktor, aki arra kérte a fiatalokat, hogy tartsák be a szabályokat, nemcsak a szüleik és nagyszüleik, hanem maguk miatt is.

A várandósokat szabad oltani Pfizer- vagy Moderna-vakcinával, ezért azt kérte, hogy regisztráljanak ők is.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter