Megjelent: 4 éve

Jordán Szabolcs, a BDO Magyarország Recruitment és Expat üzletágának vezetője

images

A HR területen immár évtizedes tapasztalattal rendelkező Jordán Szabolcs a TESK Tanácsadó Kft.-től érkezett a BDO-hoz, ahol 2007-től senior tanácsadói, majd 2013-tól csoportvezetői pozíciót töltött be. Előtte három évig a VISTAS Vezetőkiválasztó és Személyügyi Tanácsadó Iroda HR tanácsadója volt. Tevékenységének középpontjában mindvégig elsősorban a közép- és nagyvállalatok számára végzett munkaerő-toborzás és -kiválasztás állt.Jordán Szabolcs egy kis baranyai, sváb faluban, Palotabozsokon nőtt fel, és komoly vargabetűkkel jutott el jelenlegi szakmájáig. „Édesapám kőművesként dolgozott, ezért én is hasonló területet választottam, és egy pécsi építőipari technikumba jelentkeztem (Pollack Mihály Építőipari Szakközépiskola). Kezdetben rosszul, majd később már kifejezetten jól ment a tanulás” – vallja a legkorábbi kezdetekről. Mivel a humán készségei bizonyultak erősebbnek, először a Pécsi Tudományegyetem filozófia szakára került, ahonnan rövid úton átjelentkezett pszichológia szakra. Hamar elhatározta azonban, hogy a klinikumban nem kívánja megméretni magát, ezért két év pszichológiai képzés után kezdte el az egyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési karán a HR szakot is.

A két tanulmányi vonalat lezáró diplomák átvételét követően 2004-ben Budapestre költözött. Ekkor még nem volt határozott elképzelése arról, hogy a HR mely területén próbálja ki magát, de a toborzás-kiválasztás vonzotta a legjobban. „Első munkahelyem (VISTAS) egy kisvállalkozás volt, ahol a budapesti irodát egy személyben kellett vezetnem. Igazi mélyvíz volt ez pályakezdőként, nagyon nagy önállóságot kívánt meg, de hamar belejöttem a munkába. Elsősorban multinacionális gyárak számára kerestem fehérgalléros pozíciókba jelölteket, nagyrészt mérnököket, de egyéb, háttértámogató pozíciókra is toboroztam” – emlékszik vissza az ott töltött évekre.

Három év után újabb kihívások reményében jött el a cégtől. A TESK Tanácsadó Kft.-hez pályázott, ahol a mérnöki csoportba vették fel HR tanácsadónak. Itt nagyobb cég lévén, nagyobbak voltak a léptékek – több partner, több interjú, letisztultabb feladatkör. Számos termelő vállalat számára folytatott kereséseket, jellemzően mérnöki területre, de előfordult sok gazdasági, és vezetői pozíció is. Több alkalommal elnyerte az Év tanácsadója címet, 2013-ban pedig elvállalta az Engineering csoport vezetését is, miközben az operatív feladatai is megmaradtak.

Jordán Szabolcs a BDO Magyarországnál is korábbi tevékenységét folytatja, ám ez kiegészült egy számárra új tevékenységgel, az expat szolgáltatással. Szakmai stratégiáját így fogalmazza meg: „Az elődöm, aki kismama lett, egy sikeres üzletágat adott tovább, melyet szeretnék tovább építeni, és kiegészíteni a jellemzően gazdasági és IT portfóliót, egyéb, például mérnöki területekkel is. Fontosnak tartom, hogy valódi partnerként tekintsenek ránk az ügyfeleink, akik nem kihasználni akarják a sikerdíjas rendszert, hanem win-win helyzetre törekednek, és ezáltal bizton számíthatnak ránk. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindehhez kiváló a háttér: egy kompetens tanácsadói csapat, a szolgáltatáshoz szükséges eszközök, és egy komoly hátterű, stabil, fejlődő vállalat segíti munkámat.”

A szakember a munka és a magánélet kiegyensúlyozottságában hisz. „Maximálisan komolyan veszem a munkámat, de ahogyan mondani szokás – azért dolgozom, hogy éljek”. Ennek szellemében szeret új dolgokat kipróbálni. Széles érdeklődési köre van, és sok, régi jó barátja.

Különlegesebb hobbijai közé tartozik a szerepjáték, illetve a hegymászás. Utóbbi révén gyermekkora óta meglévő tériszonyával vette fel a harcot. Mivel a természetet is szereti, amikor csak teheti, túrázik, hegyet mászik, kalandozik bel- és külföldön egyaránt. Mindezt egyelőre minden kötöttség nélkül meg is teheti, mivel a családalapítás ideje még nem jött el számára.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter