Megjelent: 6 éve

Jövő hónaptól járhatunk BuBival munkába

Elvileg ebben a hónapban indul a budapesti közbringarendszer. Márciusban elkezdték telepíteni a dokkoló állomásokat és néhány helyen a bringákat is. A hétvégén lehetett kipróbálni a BuBit, hátha jövő hónaptól már akár munkába is lehet majd közösségi bringával járni.

Összesen 9 kerületben, 75 gyűjtőállomást telepítenek, mintegy 1100 kerékpárral. Később a város további részeit is bekapcsolnák a rendszerbe, például Zuglót és Óbudát.

A cél, hogy tovább növekedjen a kerékpárral közlekedők száma a fővárosban. Az állomásokon a teljes kölcsönzés lebonyolítható, de ha nem akarunk kauciót fizetni, érdemes előre regisztrálni és "bérletet" venni.

A rövidtávú használat lesz a legkifizetődőbb. Fél óra ingyenes, utána a díj egyre magasabb. Viszont a kölcsönzött kerékpár bármelyik állomáson letehető, így érdemes egy-egy útra, irányba is igénybe venni.

Azoknak jó, akiknek nincs saját biciklijük, mégis szeretnének rövid távolságokat kerékpáron megtenni a belvároson belül. Azoknak, akik egyaránt a belvárosban élnek és dolgoznak, kézenfekvő lehet a rendszer használata. Szintén előnyös lehet a BuBi azoknak, akik a központtól messze, a külvárosban laknak, de naponta járnak a belvárosba (tanulni, dolgozni, stb...). Ők a belvárosban a járműről leszállva igénybe vehetik a BuBit úticéljuk eléréséhez. Minden belvárosi metróállomáshoz és pályaudvarhoz telepítettek gyűjtőállomást.

Az előzetes felmérések szerint a legtöbben a tömegközlekedés alternatívájaként tekintenek a közbringarendszerre, nagyon kevesen cserélnék le autójukat a belvárosban egy BuBis bringára.

portfolio.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter