Megjelent: 6 éve

Jövő hónaptól járhatunk BuBival munkába

Elvileg ebben a hónapban indul a budapesti közbringarendszer. Márciusban elkezdték telepíteni a dokkoló állomásokat és néhány helyen a bringákat is. A hétvégén lehetett kipróbálni a BuBit, hátha jövő hónaptól már akár munkába is lehet majd közösségi bringával járni.

Összesen 9 kerületben, 75 gyűjtőállomást telepítenek, mintegy 1100 kerékpárral. Később a város további részeit is bekapcsolnák a rendszerbe, például Zuglót és Óbudát.

A cél, hogy tovább növekedjen a kerékpárral közlekedők száma a fővárosban. Az állomásokon a teljes kölcsönzés lebonyolítható, de ha nem akarunk kauciót fizetni, érdemes előre regisztrálni és "bérletet" venni.

A rövidtávú használat lesz a legkifizetődőbb. Fél óra ingyenes, utána a díj egyre magasabb. Viszont a kölcsönzött kerékpár bármelyik állomáson letehető, így érdemes egy-egy útra, irányba is igénybe venni.

Azoknak jó, akiknek nincs saját biciklijük, mégis szeretnének rövid távolságokat kerékpáron megtenni a belvároson belül. Azoknak, akik egyaránt a belvárosban élnek és dolgoznak, kézenfekvő lehet a rendszer használata. Szintén előnyös lehet a BuBi azoknak, akik a központtól messze, a külvárosban laknak, de naponta járnak a belvárosba (tanulni, dolgozni, stb...). Ők a belvárosban a járműről leszállva igénybe vehetik a BuBit úticéljuk eléréséhez. Minden belvárosi metróállomáshoz és pályaudvarhoz telepítettek gyűjtőállomást.

Az előzetes felmérések szerint a legtöbben a tömegközlekedés alternatívájaként tekintenek a közbringarendszerre, nagyon kevesen cserélnék le autójukat a belvárosban egy BuBis bringára.

portfolio.hu
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter