Kapacitásbővítésbe fogott a Fornetti"/>
Megjelent: 13 éve

Kapacitásbővítésbe fogott a Fornetti

Jelentős mértékű, havi 250-300 tonnás kapacitásnövelést hajt végre kiskunfélegyházi üzemében a Fornetti Kft., írja a Világgazdaság.

A vállalat két új gyártósort állít üzembe, és 30-40 fővel növeli a dolgozók létszámát a következő három hétben. A fejlesztést a román és bolgár piacokon folyamatosan növekvő kereslet tette szükségessé – közölte Szabó József, a társaság ügyvezető igazgatója.

A társaság 2005-ben 3,5 millió eurós beruházással Temesváron felépített üzeme már nem tudja teljes mértékben kiszolgálni a cégcsoport legdinamikusabban fejlődő piacának számító Romániát, így a kiskunfélegyházi egységből néhány hónapja már erre a piacra is szállítanak.

A Fornetti az idén hozta létre bulgáriai leányvállalatát, amely egyelőre csupán kereskedelmi tevékenységet végez, s háromhavonta megduplázza az értékesítést. A Palásti József tulajdonában lévő cég Magyarországon is komoly fejlesztéseket hajt végre, mintegy négymillió euró értékben, számol be a Világgazdaság.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter