Megjelent: 7 éve

Karácsonyi ajándékozás, céges ajándékok - jótékony lehetőségek

Gondoljunk karácsonykor ügyfelünkre, hogy érezze azt, hogy megköszönjük neki a bizalmat! Első körben, a postai üdvözlőkártyákat váltotta föl a lényegesen olcsóbb e-mail-es kártyaküldés. Utána a takarékoskodás második hullámában elkezdett az ajándékozás értéke és mértéke is csökkenni.

A költséghatékonyság megjelenés azonban hoz néhány pozitív változást is. Miért?

Mert elsősorban a kreativitást erősítette ez a folyamat. Előtérbe kerültek azok a tematikus központi elemek, amikor a cég arculatát és gondolatmenetét fejezik ki egy ajándékban, illetve abban, hogy hogyan küldjük el azt a partnereknek. Valaki unja, valaki várja vagy éppen elvárja. A karácsonyi, céges ajándékoknak két fontos célja van: megköszönni az egész éves bizalmat és továbbra is “szem előtt” maradni.

Mindezt ötletesen vagy éppen viccesen, személyre szabva és lehetőleg a profilunkba vágóan!
A kreatív, céges karácsonyi ajándék akkor hatékony

, ha érzéseket vált ki a címzettből és nem lesz a (sokszor drágán elkészített) meglepetésünk valamelyik irodai polc porgyűjtője.


Egy céges ajándék marketing szempontból akkor hasznos

, ha el tudjuk vele érni azt, hogy olyankor is szem előtt legyünk (cégünk, szlogenünk vagy a kiemelt termékünk), amikor már elmúltak az ünnepek. Ha folyamatosan “szem előtt” vagyunk, akkor szépen lassan (hol tudatosan – hol tudat alatt) rögzül a partnerben a cégünk neve és nem feled minket. Akkor sem, ha legközelebb egy vállalkozásunk profiljába vágó megbízása lenne.
Éppen ezért nagy a verseny azon cégek részéről, akik úgy döntöttek, hogy van büdzsé a karácsonyi ajándékozásra. Ők nem csak az elkészítési árakkal, a címzett kegyeiért versenyeznek, hanem a többi karácsonyi ajándékkal. Hiszen egy asztal, egy irodai bútor nem fog adni helyet minden beérkezett karácsonyi ajándéknak. A cél tehát az, hogy olyan (érzelmeket is kiváltó) tárgyat, eszközt ajándékozzunk, amely személyre szabott és mindennapi, de legalább heti használatba kerülne. Természetesen mindegyik ajándékra szolidan elhelyezzük a céges logónkat, szlogenünket és legfontosabb elérhetőségünket is (weboldal vagy telefonszám). Ilyenkor a csomagolást is tükrözi a cég arculata, színvilága. Például a régi jól bevált nylonzacskó helyett ma már minden valamit magára adó cég egy újrahasznosítható logóval megnyomott papírtasakot használ.

Íme egy pár kreatív, érzelmet is kiváltó, céges karácsonyi ajándék, amelyeket esélyes, hogy rendszeresen használja majd a címzett:

 • iPhone, iPad tokok, nyakba akasztók
 • 3D gravírozott, üveg kulcstartó vagy jegyzettartó csipesz
 • autós mini-szerszámkészlet, jégkaparók uraknak
 • kényeztető fürdőkészlet hölgyeknek (ma már egyedi emblémás, magas minőségű tusfürdőt, krémeket is könnyen beszerezhetünk!)
 • fa boros szett (mellékelve a saját címkés borunkat)
 • pókerszettek, kártyajátékok (egyedi hátlappal rendelkező kártyák, zsetonok)
 • bögrék, thermo bögrék, kávé- teakészletek
 • egér, könyöktámaszos egéralátét, USB elosztók
 • naptárak


  Ne legyen szokványos a naptárunk sem!

  A céges ajándék akkor éri el valódi célját, ha ötletes, használni fogjuk, a cégünk profiljába vág, plusz még reklámoz is minket.
  Legvégül pedig ejtsünk szót arról az esetről, amikor sem idő, sem pénz nincs arra, hogy céges ajándékokkal kedveskedjünk ügyfeleinknek. Ekkor a szolgáltatásaink közül (pl. egy fodrászatnál ingyenes hajvágás, nyelviskolánál bónusz nyelvóra, vagy bárhol éves kedvezmény árainkból).
  Vannak olyan vállalatok, ahol ilyenkor is (és az „is”-en van a hangsúly) megragadják a jótékonykodás valamely formáját.

  Tudatosan rászorulókat támogatnak például azzal, hogy az alkotásaikat kiküldik partnereiknek, ezzel is jelezve a partnereknek, hogy fontos az elesettek iránti felelősség vállalás. Ebben az esetben az ajándék t é n y l e g karácsonyi!

  Ebben az időszakban érdemes bevezetni a Szervezet életébe akár CSR keretek között a célzott adományozást – örömmel segítünk!


  Új ötletekért, hasznos tanácsokért, jótékony lehetőségekért

  forduljon hozzánk bizalommal!
  Venna Event & Development - www.venna.hu
  Buzás Zsuzsanna: 307602123, info@venna.hu
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Megjelent „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2021” pályázati felhívás

  Napjainkban a hazai munkaerőpiac folyamatos átalakuláson megy keresztül. Az előző évek visszajelzései és beérkezett pályázatai alapján egyre... Teljes cikk

  Munkavállalói támogató programmal gondoskodik dolgozóiról a PENNY Market!

  Gondoskodó munkáltatóként a PENNY Market igyekszik mindig a leghatékonyabban támogatni a dolgozóit. A vállalat ezért is indította el május 1-jétől... Teljes cikk

  Több száz kapcsolatfelvételt igényel egy IT pozíció betöltése

  A területre régóta jellemző munkaerőhiány, ezen felül a COVID miatt felerősödött digitális transzformáció következtében az IT szektorban... Teljes cikk