Megjelent: 13 éve

"Kém akarok lenni!"

A brit diákok zöme James Bond vagy BBC-újságíró akar lenni - ez derül ki a Financial Times kedden ismertetett országos felméréséből.

A londoni napilap szerint a Bond-filmek mítosza által körüllengett, ám valóságosan létező brit belső elhárítás, az MI5 jelenleg a legnépszerűbb lehetséges munkahely a fiúdiákok körében; közülük 12,8 százalék - a legnagyobb egyedi csoport - mondta azt, hogy legszívesebben a titkosszolgálatnál dolgozna.

A lányok körében azonban a kémkedés - 8,2 százalékkal - csak a harmadik legvonzóbb választási lehetőségnek bizonyult, annak ellenére is, hogy az MI5 legutóbbi három vezetője közül kettő nő volt.

BBC az élen
A 2001. szeptember 11-ei amerikai, és különösen a 2005. július 7-ei londoni merényletek óta az MI5 jelentős ütemben bővíti alkalmazotti gárdáját: a következő két évben is még 450-450 főt kíván felvenni, és az interneten, illetve újságokban tesz közzé álláshirdetéseket. A Financial Times felmérése szerint a lányok körében messze a legnépszerűbb lehetséges munkáltató a BBC; a megkérdezett női diákok 18,9 százaléka nevezte meg legkívánatosabb munkahelyként a világ első számú közszolgálati műsorszóró társaságát. A BBC az összesített népszerűségi listán is az első, mivel a fiúk 11,5 százaléka is itt dolgozna a legszívesebben.

Így a BBC és az MI5 mindkét nem esetében benne van az első háromban, de aztán meg is szűnik minden hasonlóság. A fiúk munkahely-népszerűségi listájának első tíz helyén olyan nevek szerepelnek, mint a Microsoft, a Google, a Sony, a védelmi minisztérium, vagy a Rolls-Royce, a lányok ugyanakkor az NHS-t - az állami egészségügyi szolgálatot - is az MI5 elé sorolják, de népszerű körükben a L'Oréal kozmetikai cég, az Oxfam segélyszervezet, a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló cég, és a rendőrség is.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter