Megjelent: 13 éve

"Kém akarok lenni!"

A brit diákok zöme James Bond vagy BBC-újságíró akar lenni - ez derül ki a Financial Times kedden ismertetett országos felméréséből.

A londoni napilap szerint a Bond-filmek mítosza által körüllengett, ám valóságosan létező brit belső elhárítás, az MI5 jelenleg a legnépszerűbb lehetséges munkahely a fiúdiákok körében; közülük 12,8 százalék - a legnagyobb egyedi csoport - mondta azt, hogy legszívesebben a titkosszolgálatnál dolgozna.

A lányok körében azonban a kémkedés - 8,2 százalékkal - csak a harmadik legvonzóbb választási lehetőségnek bizonyult, annak ellenére is, hogy az MI5 legutóbbi három vezetője közül kettő nő volt.

BBC az élen
A 2001. szeptember 11-ei amerikai, és különösen a 2005. július 7-ei londoni merényletek óta az MI5 jelentős ütemben bővíti alkalmazotti gárdáját: a következő két évben is még 450-450 főt kíván felvenni, és az interneten, illetve újságokban tesz közzé álláshirdetéseket. A Financial Times felmérése szerint a lányok körében messze a legnépszerűbb lehetséges munkáltató a BBC; a megkérdezett női diákok 18,9 százaléka nevezte meg legkívánatosabb munkahelyként a világ első számú közszolgálati műsorszóró társaságát. A BBC az összesített népszerűségi listán is az első, mivel a fiúk 11,5 százaléka is itt dolgozna a legszívesebben.

Így a BBC és az MI5 mindkét nem esetében benne van az első háromban, de aztán meg is szűnik minden hasonlóság. A fiúk munkahely-népszerűségi listájának első tíz helyén olyan nevek szerepelnek, mint a Microsoft, a Google, a Sony, a védelmi minisztérium, vagy a Rolls-Royce, a lányok ugyanakkor az NHS-t - az állami egészségügyi szolgálatot - is az MI5 elé sorolják, de népszerű körükben a L'Oréal kozmetikai cég, az Oxfam segélyszervezet, a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló cég, és a rendőrség is.


  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter