Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Két kategóriában is a Mercedes lett az év befektetője

Az év legnagyobb zöldmezős beruházása és az év legtöbb új munkahelyet teremtő vállalata kategóriában is a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nyerte el 2008-ban a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és az ITD Hungary által közösen odaítélt "Az év befektetője" díjat - közölte az ITD Hungary hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a negyedik alkalommal kiosztott, hat kategóriában meghirdetett "Az év befektetője" oklevéllel azoknak a vállalatoknak a tevékenységét díjazták, amelyek 2007-2008-ban a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez.

A Mercedes azzal érdemelte ki a kettős elismerést, hogy mintegy 800 millió eurós kecskeméti beruházása révén közvetlenül 2500 munkahelyet hoz létre. Az év legnagyobb újra beruházó vállalata kategóriában a Hamburger Hungária Kft. végzett az élen; a cég mintegy 300 új munkahelyet teremtő bővítésével megvalósuló létesítmény-együttesben hulladékpapírból készült rostanyagból gyárt majd csomagolópapírt.


Munkahelyteremtés szolgáltató központtalA legnagyobb regionális szolgáltató központot 2007-2008-ban az IT Services Hungary Kft. létesítette. A vállalat Budapesten és Debrecenben indít üzleti szolgáltató központokat, amelyek rendszerintegrációs, valamint üzemeltetési területeken szolgálják ki a cégcsoportot - a Deutsche Telekom AG-t - és nemzetközi ügyfeleit. Az ITD közleménye szerint a beruházással 1745 új munkahely jön létre Magyarországon. A kutatás-fejlesztési együttműködésért járó díjat a Richter Gedeon Nyrt. kapta kiemelkedő jelentőségű, elsősorban oktatási együttműködéseiért.


Szolnok mindent vittAz év befektetőbarát ipari parkja kategóriában a Szolnoki Ipari Park mellett a Szolnoki Önkormányzat is érdemesnek bizonyult a díjra. Az indoklás szerint az Ipari Parkban 2007-2008-ban letelepült négy vállalkozás több mint 520 közvetlen munkahelyet teremtett beszállítás igényes iparágakban, és a befektetések várhatóan további munkahelyeket generálnak majd.

A díjazott cégek beruházásai meghaladják az 1,2 milliárd eurót, az általuk közvetlenül teremtett munkahelyek száma pedig több mint 5200 - olvasható az ITD Hungary közleményében.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek