Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Két kategóriában is a Mercedes lett az év befektetője

Az év legnagyobb zöldmezős beruházása és az év legtöbb új munkahelyet teremtő vállalata kategóriában is a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nyerte el 2008-ban a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és az ITD Hungary által közösen odaítélt "Az év befektetője" díjat - közölte az ITD Hungary hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a negyedik alkalommal kiosztott, hat kategóriában meghirdetett "Az év befektetője" oklevéllel azoknak a vállalatoknak a tevékenységét díjazták, amelyek 2007-2008-ban a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez.

A Mercedes azzal érdemelte ki a kettős elismerést, hogy mintegy 800 millió eurós kecskeméti beruházása révén közvetlenül 2500 munkahelyet hoz létre. Az év legnagyobb újra beruházó vállalata kategóriában a Hamburger Hungária Kft. végzett az élen; a cég mintegy 300 új munkahelyet teremtő bővítésével megvalósuló létesítmény-együttesben hulladékpapírból készült rostanyagból gyárt majd csomagolópapírt.

Munkahelyteremtés szolgáltató központtal

A legnagyobb regionális szolgáltató központot 2007-2008-ban az IT Services Hungary Kft. létesítette. A vállalat Budapesten és Debrecenben indít üzleti szolgáltató központokat, amelyek rendszerintegrációs, valamint üzemeltetési területeken szolgálják ki a cégcsoportot - a Deutsche Telekom AG-t - és nemzetközi ügyfeleit. Az ITD közleménye szerint a beruházással 1745 új munkahely jön létre Magyarországon. A kutatás-fejlesztési együttműködésért járó díjat a Richter Gedeon Nyrt. kapta kiemelkedő jelentőségű, elsősorban oktatási együttműködéseiért.

Szolnok mindent vitt

Az év befektetőbarát ipari parkja kategóriában a Szolnoki Ipari Park mellett a Szolnoki Önkormányzat is érdemesnek bizonyult a díjra. Az indoklás szerint az Ipari Parkban 2007-2008-ban letelepült négy vállalkozás több mint 520 közvetlen munkahelyet teremtett beszállítás igényes iparágakban, és a befektetések várhatóan további munkahelyeket generálnak majd.

A díjazott cégek beruházásai meghaladják az 1,2 milliárd eurót, az általuk közvetlenül teremtett munkahelyek száma pedig több mint 5200 - olvasható az ITD Hungary közleményében.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk