Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 14 éve

Kétszáz cég kínál állást a budapesti Műegyetem állásbörzéjén

A műszaki, informatikai, gazdasági, pénzügyi és természettudományi diplomát szerző végzős hallgatók, illetve a néhány éve végzett szakemberek, s az őket alkalmazni kívánó cégek számára kíván találkozási lehetőséget teremteni a Műegyetemi állásbörze, amelyet ma és holnap rendeznek meg a fővárosban.

Európa harmadik és a közép-európai régió legnagyobb és legrangosabb állásbörzéjén az idén több mint 200 vállalat kínál majd álláslehetőségeket.

A rendezvénnyel ahhoz szeretnének hozzájárulni, hogy a fiatal szakembereket kereső vállalatok minél egyszerűbben és költséghatékonyabban kutathassák fel leendő munkatársaikat, a fiatal értelmiségiek pedig minél több céggel és állásajánlattal találkozzanak, minél teljesebb képet kapjanak jövőbeni lehetőségeikről - olvasható a Műegyetem honlapján.

A tavalyi börzén megjelent álláskeresők 65 százaléka műszaki, 26 százaléka gazdasági, kilenc százaléka bölcsészettudományi, jogi, agrár, illetve egyéb végzettséget szerez vagy már szerzett. Az állásbörze látogatóinak 44 százalékát motiválta az álláskeresés, a tájékozódni kívánók aránya 34 százalék volt. A látogatók 15 százaléka szakmai gyakorlat iránt érdeklődött, négy százaléka projektfeladatot, diplomamunka-írási lehetőséget keresett, míg három százalékuk részmunkaidős állást próbált találni.

A látogatók mintegy 57 százaléka a tavalyi rendezvény időpontjában első diplomájának megszerzésén dolgozott, 43 százaléka pedig már rendelkezett felsőfokú végzettséggel. A szakmai tapasztalattal nem rendelkező látogatók aránya 35 százalék volt, az egy éven belüli gyakorlattal rendelkezők aránya 47 százalék,az egy évnél több tapasztalattal rendelkezők aránya 18 százalék volt.

Az állásbörzén idén is mintegy 9-10 ezer látogatóra számítanak az egyetem központi épületében.  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter