Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kevesebb az exportképes kkv-k száma a statisztikában kimutatottnál

A valóban exportképes kis- és közepes vállalkozások (kkv) száma kevesebb a hivatalos statisztikában szereplőknél, az Oroszország elleni embargó inkább közvetetten érinti az ebbe a körbe tartozó vállalkozásokat – egyebek mellett erről volt szó az Export Kooperáció keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A hivatalos statisztika szerint az a kkv minősül exportképesnek, amelyik már néhány éve működik és az árbevétele százmilliós nagyságrendű. Ebből mintegy 4 ezer van Magyarországon, de a valóban exportképes kkv-k száma ettől kevesebb, mivel az előbbi mutatók mellett szükséges a megfelelő menedzsment is, amelynek a minőségére nincs adat – mondta Gyulácz Németh Iván, az M27 finanszírozási tanácsadó cégvezetője.

A valóban exportképes cégek szűkebb körébe elsősorban az IT-, az autóipari, a gépipari, az élelmiszeripai és a biotechnológiai cégek tartoznak.

Arra a felvetésre, hogy a kormány 12 ezer exportképes kkv-t akar látni, Kovács Viktor, a Budapest Bank vállalati hitelezéssel foglalkozó csoportjának vezetője elmondta, hogy a növekedési hitelprogram mellett, azzal azonos feltételekkel, létezik egy kevésbé propagált konstrukció, az export refinanszírozás is. Ezt a hitelt is a Magyar Nemzeti Bank biztosítja a kereskedelmi bankoknak.

A résztvevők az oroszországi embargóról elmondták, közvetlenül nem nagyon érzékelhető hatása, a 60-90 napos fizetési határidő miatt később lehet mérleget vonni. Hasonlóan a közvetett hatások estében, amikor egy magyar kkv más országbeli cégen keresztül szállít Oroszországba. Ebben az esetben is csak később, sokszor egy év múlva érzékelhető, hogy fizetett-e valóban az orosz megrendelő.

Az embargó ugyanakkor átrendezheti a piacokat: ha például egy uniós cég helyét egy szerb vágóhíd veszi át az orosz piacon, akkor az általa szállított hús hiányozni fog a belső piacról, és ekkor már lehetőséghez juthatnak a környező országok cégei is Szerbiában.

Az Export Kooperációt jogi forma nélküli szervezetként 2011-ben hozta létre négy szervezet, például tanácsadó cég, bank és ügyvédi iroda. A szervezet a cégeknek abban segít, hogy exportáló társasággá váljanak.
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Indul a Lufthansa Systems fiatal tehetség programja

A Lufthansa Systems Hungária idén is elindítja IT Young Professional Programját, amelybe általános szoftverfejlesztési ismeretekkel rendelkező,... Teljes cikk

Munkavállalói részvényprogramot indít az Erste

Az összes jogosult dolgozó 350 euró értékben kap az osztrák pénzintézet értékpapírjából, és ezzel munkavállalóból társtulajdonossá válnak. Teljes cikk

120 új pozíciót hirdet meg budapesti központjában a TheSoul Publishing

A cég többek között videógyártás, dizájn, IT, irodavezetés területekre keres munkaerőt. Teljes cikk