Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Kevesebb lesz a munkanélküli - Németországban

Német gazdaságkutatók szerint a következő három évben jelentősen csökkenhet a munkanélküliség az országban. A DZ Bank és az IW gazdaságkutató intézet elemzői szerint 2009-ben reális lehetőségnek tűnik a 3 millió határ elérése.

Januárban 106 ezer fővel csökkent a munkanélküliek száma az előző hónaphoz képest, miközben szakértők mindössze 35 ezer fős csökkenést vártak. A munkaerőpiac kedvező alakulása az általában jó gazdasági helyzetnek, a befektetések növekedésének köszönhető.

A munkaügyi minisztérium adatai szerint januárban 9,5 százalékra mérséklődött a decemberi 9,8 százalékról a munkanélküliségi ráta. A szezonális hatásokat is magába foglalóan a munkanélküliek száma 4,247 millió fő volt (10,2 százalék) a decemberi 4,008 millióval szemben (9,6 százalék).

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter