Megjelent: 4 éve

Kéz a kézben - kis plusz az új munkaerő problémamentes beillesztéséhez

Olvasva és elemezve a munkaerő piacról szóló statisztikákat azt látjuk, hogy a kereslet és a kínálat gyakran nem találkozik a munkaerő piacon. Nagyon sok cég küzd munkaerőhiánnyal mind szellemi mind fizikai munkakörökben. Nem mindig tehetik meg, hogy engednek az elvárásokból, legegyszerűbb lenne „kész” embert találni. Ez viszont minden oldalról megnehezíti az adott munkakör betöltését, hosszú időre, akár hónapokra is elhúzódhat így a kiválasztási folyamat.

Természetesen érthető ezen elvárás, hiszen a betanulási folyamat hosszabb és a beválási arány is csökkenhet, ha az adott munkakört arra nem alkalmas munkaerővel töltik be.

De van-e lehetőség, módszer, amivel a problémát részben vagy egészben orvosolni lehet?

A DEKRA Arbeit Kft új szolgáltatása a „kéz a kézben” ezt tűzi ki célul, ebben próbál segíteni mind a cég mind az új munkavállaló tekintetében. Belép a dolgozó és a kollégák azt veszik észre, hogy hiába volt a körültekintő kiválasztás, mégsem úgy illeszkedik az új ember az elvárásokhoz, mint azt várták. Az okot, okokat nem mindig sikerül időben feltárni, aminek súlyosabb helyzetben elválás is lehet a következménye. Ezt segít megelőzni a „kéz a kézben” támogatva az új kolléga beilleszkedését, a vezetőt és a teamet is.Egy új munkahely, váltás mindig próbára teszi az embert. Ez jelentkezhet fokozott stressz, frusztráció formájában, ami rányomja a bélyegét mind a teljesítményre, mind a magánéletre. A „kéz a kézben” ezek csökkentéséhez ad egyfajta kulcsot, csökkentve a stresszt, a frusztrációt.

A vezető is új feladat elé áll az új munkatárs belépésével, hiszen rajta is nagymértékben múlik, milyen gyorsan és minőségben sikerül a betanítás, a csapatba illesztés. Ezért célszerű az ő munkáját is támogatni, így a helyzetet ismerő coach itt is megoldás, nagyfokú segítség lehet.

Összefoglalva: a „kéz a kézben” szolgáltatás esetében a próbaidő alatt coach segíti az új kollégát, támogatja a csapatba történő beilleszkedését. A vezető, a csapat támogatása szintén elengedhetetlen, hiszen egy új kolléga belépése nekik is kihívást, új körülményeket jelent.

A kéz a kézben ezeket figyelembe véve segít mindkét félnek a változás előnyinek kihasználásában, a betanulási idő lerövidítésében, és a hatékonyság növelésében.
A szolgáltatást a Dekra Arbeit a sikerdíjas közvetítéseihez grátisz biztosítja, hogy a sikertelen beválást, minimálisra redukálja. Próbálja ki az Ön cége is!

Majtényi Marianna
Country Manager
Dekra Arbeit Magyarország

  • 2019.10.18Office Fvck Up Day Az iroda költözés vagy átalakítás során elkövetett bakikról nem szoktunk beszélni, pedig ezekből a történetekből igazán sokat lehet tanulni. Éppen ezért 15 olyan előadót hívunk a nagyszínpadra, akik őszintén mesélnek az elbaltázott projektekről. Részletek Jegyek
  • 2019.11.14Munkajog a HR gyakorlatában Munkajogi ismeretek érthetően, rendszerezve, remek oktató tolmácsolásában! A jogszabályi naprakész tudás mellett a saját kérdéseire is választ kap. Képzésünk munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter