kapubanner for mobile
Megjelent: 4 hete

Kihagyhatatlan hangoskönyvek cégvezetők számára

A hangoskönyvek egyre népszerűbb formátumok, hiszen sokaknak nincs már ideje arra, hogy egy vaskosabb regényt vagy szakkönyvet vegyenek kézbe napközben, esténként. Így viszont sportolás, vezetés, főzés közben is lehet művelődni, információkat szerezni.

Kihagyhatatlan hangoskönyvek cégvezetők számára
 

Szerencsére nagyon sokféle téma is fellelhető már, különösen jól járunk, ha a VOIZ hangoskönyvei közül szemezgetünk. Itt akár még olyan érdekességekre is bukkanhatunk, mint a gazdasági, politikai vagy épp társadalmi témájú művek.

A hangoskönyv előnyei

A hangoskönyv, bár új találmánynak tűnik, valójában már évtizedekkel ezelőtt is jelen volt. Gondoljunk csak arra, hogy még bakelit lemezeken is meg lehetett vásárolni egy-egy költő, író műveit, amelyeket maguk olvastak fel.

Persze a technika azóta sokat fejlődött, és ma már a mobiltelefonunkra letöltve hallgathatjuk a hangoskönyveket. Ezekből számtalan megjelent már a VOIZ oldalán, ahol elő is lehet fizetni a szolgáltatásra, és így kedvünkre válogathatunk a regények, mesék és szakkönyvek közül.

Ezeket bármikor meghallgathatjuk napközben is, ha van rá mód: sokan például főzés vagy vezetés közben indítják el a lejátszást, netán már az ágyban fekve kapcsolják be az alkalmazást. Olyan praktikus funkciókkal van felszerelve az applikáció, mint az elalvás időzítő vagy a léptetés, illetve a lejátszási sebesség beállításának lehetősége.

Mit érdemes hallgatni?

Jelenleg közel 2000 mű közül választhatunk, de a kínálat naponta bővül. Azoknak is érdemes megnézniük az alkalmazást, akik nem rajonganak a szépirodalomért, hiszen nagyon sok más témában is kerültek már fel hangoskönyvek az oldalra.

A legkeresettebbek a pszichológiai, önismereti könyvek, de a cégvezetők többsége a gazdasági területtel, vállalkozással kapcsolatos műveket preferálja. Nem egy jó szakirodalom érhető el ebben a témában is!

Ezekből hasznos információk nyerhetők a vállalati kultúra fejlesztéséhez, de befektetésekhez is találunk ötleteket. Akár egy nyaralás során, a tengerparton fekve is lehet hallgatni a hangoskönyveket, és megtervezni általuk a cég következő nagy dobását.

Néhány figyelemre méltó hangoskönyv

Mi magunk is megnéztük a kínálatot, és ajánlunk is pár művet. Az első mindenképpen a Warren Buffett jelenti című mű, amelyben befektetési tanácsokat oszt meg az író. Akik az üzleti életben mozognak, tudják, ki a szerző, és bizonyára érdeklődve fogadják majd hasznos ötleteit. A könyv egyébként nem rövid: 15 óra 4 perc a hossza, Potocsny Andor olvassa fel a szöveget.

Hasonlóan izgalmas témájú Az emberiség jövője című alkotás, melynek alcíme: Globális civilizáció és Kína megújulása. A szerző, Zhouying Jin, a híres kínai jövőkutató professzor felvázol egy lehetséges alternatívát: merre kellene haladnia az emberiségnek?

Akit pedig a mesterséges intelligencia civilizációnkra tett hatásai érdekel, annak az Emberek és gépek című alkotást célszerű meghallgatnia, amelyet Ruttkay Laura tolmácsol. Mind-mind fontos kérdéseket boncolgat, amelyek a cégvezetők számára is meghatározóak lehetnek.

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megújították a magyar-svájci kettős adóztatás elkerüléséről szóló dokumentumot

A magyar-svájci gazdasági kapcsolatok további erősítése kiemelt fontosságú mindkét fél számára - hangsúlyozta Izer Norbert, a... Teljes cikk

Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai... Teljes cikk

A rossz testtartás a munkahelyi termelékenységre is hatással lehet

A felmérésben megkérdezettek 39%-a végzi íróasztal mellett a munkáját, amikor távolról dolgozik. Teljes cikk