Megjelent: 13 éve

Kincset ér az egyszerűbb pályázati rendszer a cégeknek

A leegyszerűsödött pályázati procedúra jó hírt jelent a hazai vállalkozások számára, hiszen a legnagyobb korlátozó tényezőnek a szabályozásokat érzékelték. A K&H üzleti tippek című konferencián az is elhangzott, hogy a pályázati lehetőségekre nem szabad "ingyen pénzként" tekinteni, hiszen jelentős önrészre van szükség a felvételükhöz.

K&H üzleti tippek címmel konferenciát tartottak Budapesten kis- és középvállalkozások részére a múlt héten. A második éve megrendezett országos konferencia-sorozat idei utolsó állomásán a hazai és európai uniós pályázatokról adtak elő a terület legkiválóbb ismerői.

Miskolc, Győr, Debrecen, Pécs és Szeged után Budapesten is megrendezték a K&H üzleti tippek című konferenciát. A hazai kis- és középvállalkozások számára kulcsfontosságú kérdés a pályázati lehetőségek kihasználása.

Leskó Tamás, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Koordinációs és Szabályozási osztályának főosztályvezető helyettese egy friss kutatásra hívta fel a figyelmet, amely szerint a hazai vállalkozások a szabályozásokat érzékelik leginkább korlátozó tényezőként, ugyanakkor az utóbbi években általában könnyebbé vált a finanszírozáshoz való hozzáférés. Az országos kkv-fejlesztési stratégia keretében jött létre az Üzletre Hangolva program, mely a pályázati források felhasználását igyekszik megkönnyíteni. A hazai pályázatok fokozatosan átadják helyüket az európai uniós pályázatoknak, az a kevés, amit kiírnak, pedig igen konkrétan megfogalmazott, speciális célból vehető csak igénybe.

A II. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében kiírt pályázatokról Gáspár Bence, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ kommunikációs igazgatója kifejtette: az utóbbi évek legnagyobb vívmányának azt értékelte, hogy érezhetően könnyebbé vált a pályázás folyamata, leegyszerűsödött az eljárás és rövidebbé váltak a feldolgozási, elbírálási és kifizetési határidők. Gáspár kiemelte, hogy a pályázati lehetőségekre nem szabad "ingyen pénzként" tekinteni, hiszen jelentős önrészre van szükség a felvételükhöz, ezért általában erős lábakon álló vállalkozások tudják ezeket a forrásokat elnyerni és megfelelően felhasználni.

Gärtner Péter, a Brüsszel Center Magyar Pályázati Tanácsadó Központ ügyvezető igazgatója a pályázatírás praktikus oldalát világította meg előadásaiban. Az egyik legnagyobb hazai pályázatíró cég vezetője is kitért arra, hogy a pályázati források sok esetben olyan vállalkozásokat céloznak, akik adott esetben segítség nélkül is meg tudnák valósítani a beruházást, azaz jól működő és életképes cégek. Azt is kiemelte, hogy évről évre vannak olyan pályázati kalapok, melyekben rengeteg pénz marad, mert például a magyar cégek alig pályáznak a vállalkozások közötti együttműködés fejlesztésére.

Ipacs Viktor, a K&H Csoport Kkv marketing főosztályvezetője elsősorban arról beszélt, hogy a K&H Bank milyen finanszírozási lehetőségeket kínál a kis- és középvállalkozások számára ahhoz, hogy pályázati pénzekhez juthassanak, vagy azokat hatékonyan fel tudják használni.  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
33 milliárdos támogatást kaphatnak a vidéki vállalkozások

A május 29-től megnyíló pályázati felhíváson akár 153 millió forint is igényelhető. Teljes cikk

A Design Terminal indítja el a régió első Virtuális Mentorprogramját

A Design Terminal legfőbb célja most is az, hogy megadja a szükséges lendületet a startupoknak. Teljes cikk

Online programozásversenyt szervez a Neumann Társaság és az ELTE IK

Április 1-ig jelentkezhetnek általános és középiskolás diákok a kibertérben zajló Nemes Tihamér Online Programozási Versenyre három korcsoportban. Teljes cikk