Megjelent: 13 éve

Kirúgás is járhat az irodai privát telefonálásért

Rendkívüli felmondási ok is lehet a magán célú munkahelyi telefonálás, ám ennek ellenőrzése a törvényi kereteken belül nehézkes. A munkáltatók egy része nem tiltja kifejezetten a privát telefonálást. Céges telefonnál gyakori egy limithez kötni az ingyenes használatot, felette pedig a dolgozóval fizettetni.

images

A munkavállalók hajlamosak - költségeik csökkentése érdekében - a munkahelyi telefonjukról lebonyolítani privát hívásaikat. Ez akár több százezer forint pluszöltséget is jelenthet a cégnek - különösen, ha nagyvállalatról van szó. Bár a munkáltatók egyike sem repes az örömtől, ha megkap egy csillagászati összegről szóló céges telefonszámlát, sokan mégsem limitálják a munkahelyi telefon magán célra való felhasználását.

Limitet határoznak meg
"Mi gyakorlatilag annyit beszélhetünk, amennyit akarunk. A cégvezetés nem követi a hívásainkat. Bár, ha túl magas a számla, szóban megkérnek minket: kicsit fogjuk vissza magunkat" - mesélte egy kisebb cégnél dolgozó hölgy.

A munkavállalói beszámolókból kiderült: a vállalatok nagy része így jár el. Ugyanakkor az is tény, hogy nem mindenki ilyen engedékeny. "Főnökünk meghatározott egy limitet. Ha átlépjük, a fennmaradó összeget nekünk kell kifizetni. A rendszer bevált: még egyszer sem haladtuk meg a limitet, és ezzel együtt a céges ügyek sem maradtak elintézetlenül" - mesélte egy 10 fős kisvállalatnál irodavezetőként tevékenykedő hölgy.

Kóddal próbálják visszaszorítani
A limit mellett gyakori még a telefonálás személyes kóddal való visszaszorítása. Ebben az esetben a dolgozók kapnak egy titkos számkódot, aminek beütésével kezdeményezhetnek hívásokat. Ezzel a módszerrel nemcsak a magánhívások elszaporodása kerülhető el, hanem az is, hogy a kollégák egymás telefonját használják.

Mint megtudtuk, a munkáltató szinte kizárólag csak a híváslista kinyomtatásával ellenőrizheti a kollégák telefonálási szokásait. "Ha túl magas a telefonszámla, a vezető kinyomtatja a listát. Nekünk ezután meg kell jelölnünk a privát számainkat. A magánhívásokért felszámolt díjat pedig ki kell fizetnünk" - tájékoztatott egy középvállalatnál recepciósként dolgozó hölgy. "Csalni egyébként nem érdemes. A sokszor hívott, mégis a hivatalos számok közé sorolt telefonszámot ugyanis fel szokta hívni a főnök" - tette hozzá.

Aggályos a híváslistás ellenőrzés
Nem árt tudni azonban: a híváslistás ellenőrzés ellen már többször felemelte szavát az adatvédelmi ombudsman. "A telefonhívások listázásával a munkáltató nem ellenőrizheti a telefon használatát. Mind a hívó, mind a hívott fél személyes adatának minősül az, hogy az adott időpontban beszélgetést folytattak, és azt egymással tették. Személyes adat tehát az, hogy egy munkavállaló egy meghatározott telefonszámot hív, és személyes adat az is, hogy a hívott fél valamilyen kapcsolatban áll a hívó féllel. Tekintettel arra, hogy a hívott fél hozzájárulásának beszerzése gyakorlatilag nem lehetséges, a híváslista készítése még a munkavállalók hozzájárulása esetén sem lenne jogszerű" - áll az állásfoglalásban.
Ha mégis ezt teszi a munkáltató, panasszal élhet az adatvédelmi biztosnál. Persze ezt a munkahelyről nem érdemes meglépni.

Elbocsátás is lehet a vége
Szélsőséges esetben kirúgás is járhat az irodából telefonálásért. "A munkáltató a túl sok magántelefonálás miatt akár el is bocsáthatja a dolgozót. Az ilyen jellegű telefonálás nem része a munkaidőnek. A munkaidő nem megfelelő eltöltésére hivatkozva pedig rendkívüli felmondással elküldhető az illető" - tájékoztatott Dr. Sipos Márta munkajogász.


Oroszi Babett

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk