Megjelent: 1 hete

Kirúgtak egy japán parlamenti képviselőt, mert egyszer sem jött be dolgozni

Egy YouTuberből lett képviselő - Josikazu Higasitani - az első japán első olyan honatya, akit úgy rúgtak ki a parlamentből, hogy be sem lépett oda - írja a BBC.

Josikazu Higasitanit hét hónappal ezelőtt választották meg a felsőházba, ám azóta egyetlen parlamenti ülésnapon sem vett részt. A parlament fegyelmi bizottsága a folyamatos hiányzás miatt megfosztotta őt státuszától.

Higasitani egyébként a nyilvánosságban GaaSyy néven ismertebb a YouTube-on ismert, ahol hírességekről pletykavideókat készít és publikál.

YouTuber, képviselő, Josikazu HigasitaniKizárásra 1950 óta mindössze két alkalommal került sor Japánban, és ez az első alkalom, hogy egy képviselőt folyamatos távollét miatt távolítottak el a törvényhozásból.

A képviselő feltehetően az Egyesült Arab Emírségekben él. Állítólag eddig azért nem volt hajlandó megjelenni a parlamentben, mert attól tart, hogy letartóztatják csalás vádjai és hírességek rágalmazási követelései miatt - jelentette a japán média.

A múlt héten a parlament követelte, hogy Higashitani repüljön Tokióba, hogy az ülésteremben személyesen kérjen bocsánatot távolmaradásáért.

Ez lett volna az utolsó esély a jóvátételre. Higasitani azonban nem jelent meg a plenáris ülésen, hanem YouTube-csatornáján bejelentette, hogy Törökországba utazik - és fizetését a törökországi földrengéskárosultak megsegítésére kívánja felajánlani - írja a BBC.

 

  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek