Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Közszolgáknak kell lemondaniuk ukrán állampolgárságukról

A krími rendvédelmi szerveknél és az állami hivatalokban dolgozóknak le kell mondaniuk ukrán állampolgárságukról, ha meg akarják tartani állásukat - közölte pénteki ukrán médiajelentések szerint Szerhij Akszjonov krími miniszterelnök egy helyi tévécsatornán sugárzott műsorban.

Akszjonov szavai szerint "a más kategóriába" tartozó krímieket nem kötelezik arra, hogy lemondjanak ukrán állampolgárságukról.

Eközben az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál helyszíni beszámolókra hivatkozva arról számolt be, hogy az Oroszország által bekebelezett félszigeten naponta 100-200 személy utasítja el az orosz állampolgárság felvételét.

A krími fővárosban, Szimferopolban lévő hivatalnál például reggelente két sor képződik, az egyikben az ukrán, a másikban az orosz állampolgárságot választók állnak. Az ukránt megtartani akarók sora általában háromszor olyan hosszú, mint a másik. Összesen négy városban, Szimferopolon kívül Bahcsiszerájban, Szevasztopolban és Bilohirszkben működnek olyan irodák, ahol az állampolgársággal kapcsolatos ügyeket intézhetik a Krímben élő emberek.

Szemtanúk szerint a krímiek már reggel 6 órakor helyet foglalnak a sorban, és egész nap ott állnak. Azok, akik elutasítják az orosz állampolgárság felvételét, pecsét és aláírás nélküli igazolást kapnak erről.

Az előzetes tervek szerint április 18-ig kaptak időt a krímiek arra, hogy nyilatkozzanak: ukrán állampolgárok akarnak maradni, vagy felveszik az oroszt.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter