Megjelent: 11 éve

Lamperth Mónika elnökhelyettes vagy alelnök lenne

Lamperth Mónika vállalná a megmérettetést alelnöki vagy elnökhelyettesi posztért az MSZP márciusi tisztújító kongresszusán - derül ki a politikus a Népszavának adott interjújából, amelyet a szombati számban közöl a lap.

Az MSZP elnöki kabinetjének vezetője beszámolt arról, számos országgyűlési képviselő, városokban, helyi szervezeteknél, megyében dolgozó szocialista politikus megkereste, akik támogatják, hogy elnökhelyettesként vagy alelnökként dolgozzon.
Lamperth Mónika elmondta: ennek azért örült, mert kabinetfőnöki munka, amire Gyurcsány Ferenc illetve az MSZP elnöksége 2008 tavaszán felkérte, vezetői posztot kíván. Ugyanakkor - tette hozzá - a szocialisták döntéshozó fóruma akkor nem ülésezett, így nincs mögötte kongresszusi megerősítés.

"Ha a kongresszus fontosnak tartja a munkámat, feltehetően márciusban eszközrendszert is biztosít hozzá" - fogalmazott a szocialista politikus.

Az MTI január közepén írt arról, hogy az elnökhelyettesi posztra a két jelenlegi tisztségviselő, Szekeres Imre és Juhász Ferenc mellett, Lamperth Mónika és Mesterházy Attila is kapott jelölést, a két utóbbi politikus eddig azonban nem nyilatkozott arról, hogy vállalja-e a megmérettetést.

Létezik olyan elképzelés is, hogy a jelenlegi kettőről háromra emeljék az elnökhelyettesi posztok számát. Ehhez egyébként nem kellene a párt alapszabályát módosítani, mivel az nem határozza meg, hogy pontosan hány elnökhelyettese és alelnöke legyen az MSZP-nek, arra a jelölőbizottság tesz javaslatot.

Népszava/MTI
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter