Megjelent: 12 éve

Lamperth Mónika elnökhelyettes vagy alelnök lenne

Lamperth Mónika vállalná a megmérettetést alelnöki vagy elnökhelyettesi posztért az MSZP márciusi tisztújító kongresszusán - derül ki a politikus a Népszavának adott interjújából, amelyet a szombati számban közöl a lap.

Az MSZP elnöki kabinetjének vezetője beszámolt arról, számos országgyűlési képviselő, városokban, helyi szervezeteknél, megyében dolgozó szocialista politikus megkereste, akik támogatják, hogy elnökhelyettesként vagy alelnökként dolgozzon.
Lamperth Mónika elmondta: ennek azért örült, mert kabinetfőnöki munka, amire Gyurcsány Ferenc illetve az MSZP elnöksége 2008 tavaszán felkérte, vezetői posztot kíván. Ugyanakkor - tette hozzá - a szocialisták döntéshozó fóruma akkor nem ülésezett, így nincs mögötte kongresszusi megerősítés.

"Ha a kongresszus fontosnak tartja a munkámat, feltehetően márciusban eszközrendszert is biztosít hozzá" - fogalmazott a szocialista politikus.

Az MTI január közepén írt arról, hogy az elnökhelyettesi posztra a két jelenlegi tisztségviselő, Szekeres Imre és Juhász Ferenc mellett, Lamperth Mónika és Mesterházy Attila is kapott jelölést, a két utóbbi politikus eddig azonban nem nyilatkozott arról, hogy vállalja-e a megmérettetést.

Létezik olyan elképzelés is, hogy a jelenlegi kettőről háromra emeljék az elnökhelyettesi posztok számát. Ehhez egyébként nem kellene a párt alapszabályát módosítani, mivel az nem határozza meg, hogy pontosan hány elnökhelyettese és alelnöke legyen az MSZP-nek, arra a jelölőbizottság tesz javaslatot.

Népszava/MTI
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter