Megjelent: 4 éve

Lázár: Munkát ígérek, nem személyzetpolitikai szenzációkat

A polgári berendezkedés megerősítése volt a keddi kormánykonferencia fő témája - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az egész napos tanácskozás után.

A mai, az elmúlt öt, illetve egy év kormányzását értékelő, feladatokat is szabó kormánykonferencián harag és részrehajlás nélküli szakpolitikai önvizsgálatot tartottak.

Lázár János a Magyar Hírlapnak adott interjújában kifejtette, a találkozó arról szól, milyen kormányzati munka kell a következő választás megnyeréséhez. "Valós teljesítmény nélkül nincs mit eladni."

Lázár János azt javasolta a miniszterelnöknek, hogy próbáljanak minél több objektív számot keresni a kormányzati teljesítmény, a demográfiai folyamatok mérésére.

Az eseményen részt vett mások mellett Cséfalvay Zoltán OECD-nagykövet, Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Matolcsy György jegybankelnök, Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Lázár a lapnak kifejtette, a kormányfő lendületesebbé akarja tenni a tárcák munkáját, ennek a személycsere csak egyik és talán nem is a legkézenfekvőbb módszere. Van még egy bő évük a következő kampány kezdetéig, addig van igazi tere a valóban szakmai munkának. - A kormánykonferencia ez utóbbiról szól majd, a személycserék legfeljebb eszközei, de nem a céljai az ilyen elemző együttléteknek. Munkát ígérek tehát, nem pedig személyzetpolitikai szenzációkat - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Lá­zár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

- Elsősorban nem személycserékben gondolkodom, amikor a hatékonyság növelését tartom szem előtt – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Lá­zár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Akár minisztercsere is elképzelhető.

Magyar Hírlap
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter