Megjelent: 5 éve

Lázár: Munkát ígérek, nem személyzetpolitikai szenzációkat

A polgári berendezkedés megerősítése volt a keddi kormánykonferencia fő témája - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az egész napos tanácskozás után.

A mai, az elmúlt öt, illetve egy év kormányzását értékelő, feladatokat is szabó kormánykonferencián harag és részrehajlás nélküli szakpolitikai önvizsgálatot tartottak.

Lázár János a Magyar Hírlapnak adott interjújában kifejtette, a találkozó arról szól, milyen kormányzati munka kell a következő választás megnyeréséhez. "Valós teljesítmény nélkül nincs mit eladni."

Lázár János azt javasolta a miniszterelnöknek, hogy próbáljanak minél több objektív számot keresni a kormányzati teljesítmény, a demográfiai folyamatok mérésére.

Az eseményen részt vett mások mellett Cséfalvay Zoltán OECD-nagykövet, Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Matolcsy György jegybankelnök, Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Lázár a lapnak kifejtette, a kormányfő lendületesebbé akarja tenni a tárcák munkáját, ennek a személycsere csak egyik és talán nem is a legkézenfekvőbb módszere. Van még egy bő évük a következő kampány kezdetéig, addig van igazi tere a valóban szakmai munkának. - A kormánykonferencia ez utóbbiról szól majd, a személycserék legfeljebb eszközei, de nem a céljai az ilyen elemző együttléteknek. Munkát ígérek tehát, nem pedig személyzetpolitikai szenzációkat - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Lá­zár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

- Elsősorban nem személycserékben gondolkodom, amikor a hatékonyság növelését tartom szem előtt – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Lá­zár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Akár minisztercsere is elképzelhető.

Magyar Hírlap
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter