Megjelent: 9 éve

Lázár: Ne mehessenek a képviselők idő előtt nyugdíjba

A Fidesz-KDNP azt szeretné, hogy a polgármesterek és a parlamenti képviselők se mehessenek az öregségi nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, a bírák és az ügyészek pedig ne dolgozhassanak ennél tovább - írja az MTI nyomán a HVG.

Lázár János rámutatott arra, hogy ma a bírák és az ügyészek az öregségi nyugdíjkorhatárt meghaladó időtartamban végezhetik a szolgálatukat, a polgármesterek és az országgyűlési képviselők pedig ennél hamarabb mehetnek nyugdíjba.

Ezt a Fidesz-KDNP úgy módosítaná, hogy a polgármesterek és a parlamenti képviselők ne mehessenek az öregségi nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, a bírák és az ügyészek pedig ne dolgozhassanak ennél tovább. A bírákat érintő módosító indítványt az Országgyűlés hétfőn el is fogadta, így az új alkotmány rögzíti majd, hogy a bírói szolgálati jogviszony alsó korhatára a 30. életév, a felső pedig az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése.

Az öregségi nyugdíjkorhatár alól kivételt képeznek a 40 éves szolgálati jogviszonnyal rendelkező munkavállaló nők, valamint az alkotmánybírák - tette hozzá a frakcióvezető.

MTI/HVG
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter